[silindi] evet insanın yüzünü cilt tipini tanıması gerek, bu da zaman alıyor .bende öğrenene kadar herseyi deniyodum ama artık içerikleri öğrendim.bana iyi gelenleri ,gelmeyenleri ,cildimin gerçekten ihtiyacını anlıyorum ona gore hareket ediyorum. her ürünü denemem .hele içerigine bakmadan hic ..böyle böyle cözdüm. ders bile almaya gittim yani o derece 😂ama sana temel olanları söyliyim .mesela ne yaparsan yap sivilcen gecmiyor yada gözeneklerin tıkalıysa ,siyah noktan gitmiyosa temizleme yeterli gelmiyodur. yada kullandığın ürün cilt tipine gore degildir .gözeneklerini iyice tıkıyordur .herseyi denedin yeterli gelmedi o zaman cildini çift asamalı temizle .bak cildin senden ne istiyo ?mesela yağlıysa bir jel bir de krem temizleyici kullan. cift asamalı temizle .1 haftada gözeneklerin küçükmeye başlar .yada bak cildine cok kurutan ürünler kullanıyo olabilirsin, bu da yüzünün daha cok yag üretmesini gozenek siyah nokta oluşumunu saglar. yani cildin ne ,sorunu ne bilmiyorum genel söylüyorum belki yardımcı olur ..