• Muhabbet
  • Erkeğin adım atmasını beklemek

Muhafazakar bir erkek var aslında muhafazakar ortamda büyümüş çekingen bir erkek desek daha doğru mümkün mertebe bir kızla iyi geçinmeye çalışıyor iyilik yapıyor vs ama açılma noktasına gelmiyor cesaret etmiyor söylemeye böyle bir durumda kızın adım atması gerekir mi yoksa buna bile cesaret edemeyecek bir erkekle işim olmaz mı demesi lazım. Erkek nispeten ataerkillikten sıyrılmış biraz kültürlü ve empati sahibi bir kişi ama kadın erkek ilişkilerinde perk muhabbete giremiyor muhabbeti uzatmaktan batırırsam düşüncesinde sanki ve iletişim devam etmiyor takılıyor hep. Bunlar işyerinde olan bir mevzu işyeri de biraz katı aslında kızlar ve erkeklerin mecbur olmadıkça iletişim halinde olmasını istemiyorlar gizli bir baskı var. İŞ arkadaşı ile sevgili olmak d sorun yarın öbürgün biri işten çıkacak vs kopukluk olacak yine. Siz ne düşünüyorsunuz bu erkeğin adım atması mümkün mü yoksa kızdan net bir adım mı olması lazım. İma değil de açık açık söylemesinden bahsediyorum. Ülkemizde erkek bu görevi üstleniyor ama bu bekleyişte çok kayıplar oluyor beklemek bir tarafı çok yoruyor gerçekten.

Fatimaaa adımı erkek atmak zorunda diye bisey yok .eğer kız erkegin bu durumunu kabul ediyorsa ,yani akıl yapıları uyuyosa neden olmasın .erkegin illa konuskan atılgan olması gerekmiyor. gereken sey karşıdaki kişinin de böyle birini istemesi, sevmesi yada belkide onun da öyle olması ..birde şöyle bisey var ilişki kurulduktan sonra degişiyor. yani baska kimseye sevdigimize oldugumuz gibi degiliz .dışardaki insanlara karsı farklı yapısı vardır ama sevgilisine bambaska.herkes asıl oldugu karakteri gosterir zamanla . Hepimiz kendi içimizde farklıyız.

• [silindi]

Fatimaaa kadının yada erkeğin adım atması bence önemli değil eğer ki emin iseniz bir sevgi hoşlantı olduğundan kızın adım atmasında hiç bir sorun olmaz. Bence bulmuş muhafazakar utangaç temiz bir adam daha ne atsın adımını sonrasında zaten gelir devamı

Ama en büyük sorunlardan biri ileriye dönük yaşanır gibime geliyor. Kız biraz açık ve ailesi chp li ama yine de üsturuplu ama erkeğin tarafı dindar. Ne kadar olur gibi de görünse bu sebeple millet ve din mevcularından araları bozulan çok kişi oluyor. Limon ağacı diye bir kitap vardır bir filisinli erkek ve israilli kadının aşkını anlatıyordu ama bu sebeplerden dolayı zamanla düşman oluyorlar vs. Ama kitap sonuçta yine de gerçek hayatta da var bunun gibi şeyler. Bu nasıl etkiler peki riskli bir yola girmek var.

Fatimaaa kendimden örnek vereceğim, ben gayet açık biriyim eşimin ailesi iste benim tam zıttım muhafazakarlar. Eşim benim kafamda ama bu yüzden evlenmeyi kabul ettim. Ailesiyle bazı sorunlar oldu ama şuan sıkıntı olmuyor hepimiz nabza göre şerbet veriyoruz. Adım atma meselesine gelirsekte çok modern biri olmama rağmen ben asla bi erkeğe adım atmayan biri oldum her zaman ve pişman değilim kesinlikle. Yani bence tamamen çocuğa açılmak yerine alttan alttan hazır olduğuna dair mesaj falan verilebilir

Fatimaaa şimdi kızın açık giyinişinden girip chp li olduğunu vurgulayıp yinede üsturuplu olduğunu yazmışsın. Bu cümleden çok şey çıkar ama çıkarmayacağım şuan. Karşı tarafa dindar demişsin. Dindar derken açık giyimi mi istemez? Yoksa chpli olmasıdamı sorun olur ? Hepsi birden sorun olacaksa hiç bulaşmasınlar. Ben sırf siyasi görüşü yüzünden erkek arkadaşımdan ayrılmıştım. Basit bir siyasi görüş deyip geçemezdim ,bana göre siyasi görüş tercihi karşımdaki insanın hayata bakışını,dinamiklerini ,beklentilerini ve en önemlisi IQ düzeyini gösteriyor.

Upuzun yazasım var araya siyasetine kattınız karıştırdınız diye , ama farkettim ki postları açıp açıp kimseye cevap vermiyorsunuz .. verdiğiniz varsa da gözden kaçıracağım kadar az … o yüzden hiç zihnimi ve parmaklarımı yorasım yok …. 🥸🥸

Nietzsche erkek ailesi kadar dindar değil ama sonuçta aile yani arada kalma durumu olacaktır diye düşünüyorum birçok soruna gebe gibi. Siyasi mevzu değil bu sadece ülkemizde karşılaşabileceğimiz genel bir durum ben biri iyi biri kötü demedim. İstatistiğini tutsalar giyim kuşamla parti ilişkisi mutlaka vardır benim burada bahsettiğim bu ayrımın ileride ne gibi sorunlar oluşturabileceği. Ya da büyük bir sorun olmaz mı? Kimseye bir düşünceyi dayatmıyor ve birini diğerinden üstün göstermiyorum sadece hayattaki gözlemleriniz doğrultusunda çıkarımlar yaparak duruma dair fikir ve önerilerinizi merak ediyorum. Alınganlık yapmaya gerek yok objektif olmaya çalışın yeterli.

Olivetti cevap yetiştirmeye çalışmıyorum yazdıklarım ortada girin bakın. Burada soru sordum insanların düşüncelerini merak ediyorum sürekli ben mi yazayım soruyu soran benim zaten.

Fatimaaa siz soruyu sorarken objektif olmamışsınız ama ,o çok belli değil mi ? Neyse ben siyasi görüşün sorun olacağına inanıyorum. Eğer iki tarafta körü körüne görüşlerine bağlı ise.

Nietzsche zaten erkek için de büyük sorun olsa gidip kızla samimi olmaya çalışmaz ama ailesi öyle değil muhtemelen. Üsturuplu demem geleneksel Türk aile yapsına göre. Gerçeği koşacak olursam anadolu toplumunda neredeyse %90 insanlar gelininin mini etekli cropla falan dolaşmasını ortamlarda bulunmasını istemez. üsturuplu demem ortada gibi giyim kuşamda diğer tarafa aşırı derecede zıt olmayacak şekilde daha nasıl anlatayım bilemedim. Amacım durumu daha iyi betimlemek.

Fatimaaa o zaman erkek kızı kendine uygun bulmuş,sorun olurmu diye konuşmak mantıksız. Onların bileceği iş. Kızın bundan haberi var mı bilmiyorum. Erkek gidip konuşamıyorsa ,kızında yapısında ilk adımı atmak varsa gidip ilk adımı atsın. Yani sorunu kızla erkek arasında basitçe çözebilirsin aslında😊

Fatimaaa esimi cok seviyordum arkadaşlarımın arasinda ah nasil.olacak bizim bu iş der 24 saat onu konuşurduk ederdik en son birsey bahane ederek mesaj attim megersem 1 senedir beni.ilk gordugu gunden beri seviyormus ve evlendik 1 yasinda kizimiz var iyiki o adimi atmışım cok sukur Rabbime