Gravidbastamor Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum lafta değil üstelik bizde yaşadık benzer bir durumu ablamla. Eşi doktordu aşk evliliği yaptılar ablamı prensesler gibi yaşatıyordu, memurluk sınavını kazanmasına rağmen ben istemiyorum ben sana bakarım deyip gitmesine izin vermedi, altınlarını falan aldı bankada hesap açtım oraya koyacağım diye, evliliklerinin 5. yılı tüp bebekle çocuk sahibi oldular, çocuğun odasında yok yoktu, sonra çocuğa takılan altınları falanda aldı bankaya koyacağım hesabı. Haa bu arada sözde ablamda hamilelik depresyonu olmuş kıza ilaçlar veriyordu, sürekli uyuşuk dolaşıyordu, ilaç almadığında sinir krizleri geçiriyordu, ablamda saf doktor olduğu için güveniyordu.Sonra ne mi oldu bebek 2-3 aylıkken aldatıldığını öğrendi, sonrası inkar şiddet, öyle böylede şiddet değil duvardan duvara vurmuş kızı, çekmiş gitmiş evden 5 krş vermeden, borçlardan elektrik, su kesilmiş evde bi kaç gün öyle idare etmiş. Babamlar duyunca alıp geldiler ablamı bebekle, kız bir deri bir kemik kalmıştı, çocuk aç. Ablam aklını kaybetmiş gibiydi ilk erkek arkadaşıydı, ilk aşkıydı resmen ablamı göklerde dolaştırıyordu, ablamda onun için adam gibi adam diyordu hep. Annem çok zor toparladı ablamı yaşayan ölü gibiydi, içimin yangını geçmiyor diyordu, şimdi oğlu 5 yaşında ne babası nede babasının ailesi bir kez bile arayıp sormadılar, görmek istemediler, ablam kendini toparladı yeniden sınavlara girdi şimdi matematik öğretmenliği okuyor, dershanede çalışıyor. Davalarıda hala sürüyor hiçbir şey vermemek için diretiyor, sözde bankaya koyduğu altınlarda hikayeymiş tabi hepsini yemiş adam, ablamada hastasın diye verdiği ilaçlarda tuzakmış hep akli dengesi yerinde değil deyip rapor alacakmış bebeği elinden almak için eğer ablam ihaneti yakalamasaymış. Zor mu çok zor ama geçiyor, kendine zaman ver üzüntünüde, acınıda dibine kadar yaşa ama belirli bir zaman ver mesela 2 gün ağlayacağım ama 3. gün ayağa kalkacağım gibi ve mücadeleni asla bırakma, eminim sonunda kazanan sen olacaksın