Kızlar sigara esrar süte gecermi yada başka maddeler yiyecek içecek değilya merak ettim
Özel soru
Kelebekler icindeki nikotin ve bir suru zararli madde tabiki sute geciyor
Kelebekler Ben hamileyken doktorum ultrasyona vurdugu an karnımda sislenmemi neydi unuttum ismini bir problem oluşmuştu yediklerimde bebegime gitmiyordu doktorum dediki sen sigara mi kullaniyorsun hayir dedim asla agzima sürmem daha sonra anladık ki kardeşim sigara icerken sohbet amacli yaninda bulunuyordum son zamanlarda o duman bebeğime geçmiş icmedigim halde pasif icici oldum ve inanın o kadae yiprandim ki o süreçte yediklerim bebegime gitmemiş sonra hemen doğuma aldılar beni yediğiniz içtiğiniz aldığınız koku dahi bebeğe geçer sigara esrar vs zararli maddeler bebegi sakat eder bu bilimsel olarak kanitlanmis birşey
Kelebekler hamilesin esrar mı içiyorsun, sigarayı geçtim de yani yediklerimizle besleniyor sonucta bebek. Doktorlar ısrarla hamileyken emzirirken aşkın sigara tüketmeyin diyorlar. Bu da soru mu anlamadım ki.
- Düzenlendi
Kelebekler anladığım kadarıyla emziriyorsun ne yer ne içersen süte geçer içeriğinde zararlı maddeler olduğu için olduğu gibi süte geçer.
Kelebekler sigara gecıyo esrar neden gecmesin
Kelebekler Bu bağımlılık ilk başlarda keyfi olsa da sonrasında bilinçsiz bir hastalığa dönüşüyor. Kim bu maraza bulaşmışsa mevlam irade ve bırakma gücü versin. İş yerinden bir abla yakınından bahsetmişti. Kız da eşi de uyuşturucu bağımlısı esrar ot değil. Bir türlü bırakamıyorlar. Hamileyken de kullanıyor. Kız doğum yapıyor bebeğini emziriyor işte ağlıyor, mama veriyor ağlıyor. Ne yapsa da susmuyor. Sonradan farkediyorlar. Uyuşturucu için ağlıyormuş düşünebiliyor musunuz? Tüylerim ürpermişti ya dinlerken. O kadar psikolojik çöküşe uğramışlar ki, kız bırakamayıp bebeğine zarar verdiği için intihara kalkışmış, tedavi görmüşler şimdi ne haldelerdir bilmem. Yani sütünüzden geçmese bile siz geçer diye düşünün. Ve küçük masum bebeğinize lütfen bu kötülüğü yapmayın, büyüdüğünde genç olduğunda kötü yola bulaşması için ön hazırlıkta bulunmayın..
zarifhanim Yazık o vicdan nasıl bırakacak onu 😕
Akrep gerçekten çok zor. Yani çevremde görüyorum bu esrar bataklığına düşen kimseleri, bazen yol kenarında otobüste uyuyup kalmış, afedersiniz altına kaçırmış vaziyette olana şahit oluyorum. Ama bir insanın sağlıklı mantıklı düşünemeyecek kadar bağımlı olmasına, bunu bile isteye kendisine yapmasına, o yazık ve acınacak hale düşmesine gerçekten çok üzülüyorum.
zarifhanim Tanımasamda bakış açınızı çok beğeniyorum, kınayan ve hor gören çoğunluk öyle fazlaki. Rabbim yardımcıları olsun hepsini kurtarsın o bataktan.
Akrep amin. Çok teşekkür ederim, bende aynı şekilde bu platformda düşünce yapısını beğendiğim üç beş nadir kimseden birisiniz..
zarifhanim iyi geceler 😌♥️🙏🏼
Akrep İyi geceler 🌸
zarifhanim tüylerim diken diken oldu :(( allahım ya :( bebek anne karnında bagımlı olmus yani kıyamam yavrum. allah dusmanıma vermesin kim kullanıyorsa rabbim yardımcısı olsun illet bişey bıkere ıcen malesef sureklı ıstıyo cok üzücü:( bazen bende goruyorum yol kenarında içim parcalıyo. annesi babası :( onlar ne haldedır düşünemiyorum bile
Kelebekler Kidsdede gördüm bu soruyu yazayım tekrar hamileyken gibi ne yer içersen geçer ve en acısı o yavrular bağımlı oluyor onların çektiği yoksunluğu gerçekten merhamet sahibi bir insan san kahrolurdun olseydimde görmeseydim derdin ocaresizlikleri çok acı verici insanlığımdan utandım
bitterdelisi24 Minicik bebek, süt için ağlayacak dönemde doğar doğmaz uyuşturucu için ağlıyor. .Gerçekten o anne baba kadar üzülmüştüm.
zarifhanim akıl mantık işi degıl :( keske biri el atsa yardım etse boyle ınsanlara. mesela hep merak etmısımdır. bu zehırı bulmak neden bu kdar kolay?
bitterdelisi24 Haberlerde bile farkediyorsanız hep ilkokul lise çevrelerinde dolaşıp çocuklardan yada aklı ermeyecek ergenlerden başlıyorlar, önce çok ucuza yada bedavaya veriyorlar. Çünkü bağımlılık yaratınca kendileri dünyayı satıp alacaklarını bildiğinden. Ve ticaretini yapana inanılmaz derecede kâr sağlanıyor. Sırf para için, bir neslin kanını bozuyorlar. Şurada kaç bağımlı yazsa, sorsanız ya çocukken yada gençken heves edip alıştırılmış sonra da bırakamayıp mübtelası olmuştur. Keşkelerle yaşıyoruz ve evlatlarımızı nasıl koruyacağız diye hep korku içindeyiz…
Kelebekler Sigara içildiğinde en az 2 saat bebeği emzirmemek gerekiyor
zarifhanim benım de cok arkdasım içti yanımd içti sıgarw ıçer gibi. ama bikere agzıma surmedım korkardım onu ıcersem kendımden gecerm ölurum sanardım. lise ortamı malesef en kotu zaman. arkdas secımı cok onemlı. allah herkesin cocugunu korusun zira biz her zaman koruyamayız :(