Konumu bilen biliyor, bilmeyen içinde özet geçeyim “10 gündür annemlerdeyim, evden çıkarken eşime “kafa dinlemeye gidiyorum deyip eşyamı toplayıp, taksi tutup 4 saat uzaklıkta ki ailemin yanına geldim, eşim evden çıkmadan zorluk çıkardı biraz, üstüme de yürüdü hatta, ben alttan aldım ki bir sorun çıkmasın, eşim polis ve silahı var. 10 gün oldu sadece 1 defa annemi arayıp kızımı görmek istedi, bir daha ne aradı ne sordu. Kendisi benimle iletişime geçmek istemedi Yani. Kavga sebebi de şu, eşim dolaylı sebeplerden ötürü biz küsken, ailesinin yanına 3 günlüğüne gitti ve giderken 5 kuruş para bırakmadan ve bir şey söylemeden gitti, sadece gidiyorum dedi. Kaldığı günler boyunca 1 defa arayıp sormadı, kızımla ailemden uzak, tek bir arkadaşım olmayan bir şehir de kaldım.”
Bunun dışında eşim bir kaç gün önce daha önce “ancak boşanırsak kaldırırız, sevgili miyiz her kavgada kaldıralım gibi konuşma geçmesine rağmen sosyal medya hesaplarından bütün bize dair fotoğraf-durum-tarih ne varsa kaldırdı. Ben blöf yapıyor, tepki vereyim diye yapıyor deyip 3 gündür bekliyorum tepkisiz ama eşim bir alo dese hemen yelkenleri suya indirecek moddayım, aslında sırf kızım için, anne/baba ayrı büyümesin diye vicdan yapıyorum.
Ama az önce oturdum düşündüm, bunları neden ben tek taraflı düşünüyorum?
bizi kızımla tek bırakıp giden o, aramayan yine o, buraya geldik yine arayıp sormayan o, üstüne durumları fotoğrafları kaldıran yine o.
Yani ben neden ödün veriyorum ki kendimden?
Düşünün bir durum kaldıracağım 40 defa düşünüyorum, acaba iş büyür mü diye.
Ve galiba eşim de bunu bildiği için böyle rahat davranabiliyor.
Şimdi şey düşündüm, kendisini arayıp, “daha önce konuşmuştuk, durum fotoğraf gibi şeyler ancak boşanınca kalkar diye, anlaşılan kararını vermişsin, okey ben de kaldırdım, boşanma sürecini konuşalım artık, çocuk değiliz birbirimizden kaçıp, bir şeylerin üstünü örterek günleri geçirmeye gerek yok diye”
Yani bunu gerçek anlamda yapacağım, blöf olarak değil.
Yinede fevri karar vermemek adına sizlerinde fikirlerini almak yön bulmam da yardımcı olacak bana, iyice buraya kadar okuyup empati kurup, fikir belirtirseniz beni çok mutlu edersiniz 🌸