Eşimle problemimi az çok bilen bilir, 16 gün oldu, ne aradı ne sordu.
Annemde en kötü boşanırsan merkeze taşınırız, (annemler ilçede oturuyor) ben oğluna bakarım sen çalışırsın diyor.
Bizim eşimle konumuz henüz netleşmediği için anneme bir şey söyleyemiyorum ama 2 kardeşim var, kız kardeşim 16 yaşında, biraz başına buyruk olsa da bana saygısını bozmaz ve kendi halindedir, fakat 19 yaşında bir erkek kardeşim var, evlerden Irak.
Geçmişte ona dair postalarımda var, (kapkaç, dolandırıcılık) gibi suçları var, şimdi çalışıyor pek bir vukuatı yok ama evde annem ona paşa muamelesi yapıyor. Asla bir bardağını kaldırmaz, günlerce banyo yapmaz, odasına yemek gider, evde 3 kurabiye varsa 2 si onundur, kalan 1 bölüşülür (bu örnek sadece)
Misal az önce işten geldi, yanımıza geldi direkt, ayakları leş gibi kokuyordu, sakince ayağın leş gibi kokuyor soy çoraplarını dedim, oda ne yapayım sanki evde yatarken mi koktu falan yaptı, ben de neden kokuyor demedim, kokuyor dedim, gelir gelmez çoraplarını çıkarsan ayaklarını yıkasan sorun kalmaz diye.
Yani asla altta kalmaz, höthöt ve kavgacı bir tiptir, ben asla anlaşamam onunla ve kendimi geçtim, hadi ben sabah çıkıp akşam geleceğim, ya oğlum? Asla böyle biriyle aynı evde zaman geçirsin istemiyorum.
yani ben bugün eşimle anlaşamıyor diye boşanıyorum, gelip erkek kardeşimle mi mücadele edeyim? Neyse buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, asıl sorum eşimin bana mehir borcu var, boşanma olursa talep edeceğim haliyle, bugünün parasıyla 100 bin ediyor, eğer verirse en kötü 1+1 ev alıp, 2 bin lirada nafaka talep edip, ilk etapta kendimize göre bir düzen kurabilir miyim? Ev benim olduktan sonra 2 bin ile geçinip, sonra işe başlarım diye düşündüm.
Annemler başta sorun çıkaracak biliyorum ama ben iç içe yaşamayı asla kabul edemem bu şekilde.
Mantıklı mı düşüncem?
Annemin oğluma bakması için her gün 30 dakika mesafe de git-gel yapması lazım, ona da zor biliyorum ama bakmak istemezse de ben işe dönünce bakıcı tutarım diye düşünüyorum.
Yapabilir miyim sizce, altından kalkabilir miyim bu sorumluluğun?