Arkadaşımın bebeği 7-9 arası çıldırıyor 3 aylık
kolik bebek her şeyi deniyorlar çatlayacak karnı sert taş gibi diyor yatıramıyor da kucaktan inmiyor denemediği şey kalmadı sizin bildiğiniz bir şey var mı yardımmm
Acil (kolik bebek)
Hanzadeninannesi Canım battaniyeye sarın sıkı değil ama elini sırtına koysun çekmesin sallamaya başlasın benim kızıma herşeyi yapardık geçmezdi☹️ ya da nurse harveys colex verin doktora danışıp
Hanzadeninannesi kolik bebeklere genellikle süpürge sesi fön makinası sesi dinletirler denesinler bence
- Düzenlendi
Hanzadeninannesi ayaklarını karnına doğru ileri geri baskı uygulasın sürekli gaz çıkartır çok rahatlar
Hanzadeninannesi [upl-image-preview url=//i.imgur.com/BnHlNmD.jpeg]
Bu damla iyi hem kolik bebeklere iyi hemde gazlı bebeklere de
Hanzadeninannesi biz kizimi aracimizla gezdirirdik rahatlardi
Hanzadeninannesi sabırla geçmesini beklemekten başka çaresi yok. Sadece o an susturmak için elde sallanabilir yanında biri varsa. Ama çözebilecek bişey yok bu durumu malesef 😔
Hanzadeninannesi ahh kolik bebekler 🤦♀️ benim oglum kolikti. Gece gündüz fön sesi acardik, bi zaman sonra fön sesi olmadan bizde uyuyamiyorduk 😂 aynen benim oglumda akşam 7-8den sonra gece 11 e kadar çıldırır gibi agliyordu. Ve mosmor oluyordu. Çarşafa koyup sallıyorduk eşimle anca öyle susuyordu. Bazen de eşim arabaya bindirip gezdiriyordu saat 11 e kadar. Saat 11 olunca ağlamasi kesiliyordu, sessiz sakin bi bebek oluyordu, emip uyuyordu 🤷🏻♀️ Allah yardim etsin canım, cok zor kolik bebek. Ama çarşafta sallayin, mutlaka işe yarar 😀 uyumaz ama sakinleşir birazcıkkk
Hanzadeninannesi canım bir tane bioga damla alın geçer benim kızım 5. Aylık olana kadar çektim taki bir gün hastaneye kaldırdık bioga verdi geçti
Hanzadeninannesi canım dört ay çektim bizimki 5-7arası aralıksız ağlardı ama sesi gider boğazı kurur öksürmekten kusardı artık yinede ağlamayı kesmezdi. Tek çare bulabildim çocuğu soyardım bezi kalacak şekilde bende üstümü çıkarırdım çıplak tentene temas yaparken esmaül hüsna dinletirdim ya da nazar duaları açardım ancak böyle biraz sakinlerdi. Bi deneyin inşallah işe yarar. Bide sonradan farkettim uyku uyanıklık sürelerine dikkat edin uyanıklık süresi uzayıp uyku saati geçtiğinde yorgunluktan uykuya dalmakta zorlanıyo çocuk ve uykusu olduğu için ağlıyo ağladığı için uyuyamıyor uyuyamadıkça daha çok ağlıyo 🤦♀️
[silindi]
Hanzadeninannesi göbeği taş.gibi ise tek çare bebek yagi ile masaj yapmak youtubede fazlaca var oradan bakabilir muhtemelen gazi cok fazla.siskinlik yapmis göbeğini saat yonunde yuvarlaklar çizecek sekilde masaj yapsin gaz damlalari var.onlardan alabilir birde poposuna vursun oda gaz.cikartmasina yardimci oluyor ben. Cok. Cektim o yüzden iyi.bilirim
Hanzadeninannesi 4,5 ay boyunca çektim ilk baş bugünlerin geçeceğini bilsin isterim bebeğim şu an 9 aylık izlediğim yolu sizinle paylaşayım. İlk baş şunu söylemek isterim benim bebeğim 16-18 saat ağlardı infantil kolik olarak geçiyordu. Doktorumun bana çizdiği yol şu şekildeydi piyasa da ki gaz damlalarını dönüşümlü olarak dene şurup olarak Nurse harveys colex çok etkili oldu bizde. Daha sonrasında anason rezene tane kimyon karışımından çay yaptım Bir çay kaşığı verdim sıcak suyla yıkadım bebeğimi gaz masajları yaptım beyaz gürültü açtım sling içine koyup evin içinde gezdik kiraz çekirdekli bel bandı çok faydalı oldu benim deneyimlerim bu şekilde ha şu bi gerçek bu yöntemler kolik nöbetini hafifletir geçirmez ama taze anne için bu bile büyük nimettir