Sevimlicadi Bebekten sonra uykuya fazla mı vakit ayırıyorsunuz yoksa üşendiğiniz için mi yapamıyorsunuz? ☺
Bebeğimle uyandığımız vakit onu önce diğer odaya götürür gider elimi yüzümü yıkayıp, saçımı tararım.Kaşları sabitleyip kremlerimi sürerim.
Çayı ve yumurtayı hazır ederim ocakta, eşim kalktığında demlemek için. Bu işlem zaten beş dakika sürüyor yani beş dakika yatmak yerine o süreçte neler neler yapılabilir.
Dönünce kızımla oynayıp vakit geçiririm sonra babasını uyandırırız.
Kahvaltı sonrası eşimi uğurladıktan bebeğime de yoğurt ve meyve püresi yediririm, kukuli şarkılarını seviyor onu açarım bizi bir müddet idare eder bu. Temizliğe başlarım, evimi hep toplu tutmaya çalıştığım için temizliğim yarım saat en fazla bir saat sürer. Kızım çoğunlukla puset yada mama sandalyesinde olduğu için beni görmediğinde ağlamasın diye hangi odayı temizliyorsam onu da yanıma getiririm.
Akşama ne hazırlayacaksam malzemeleri çıkarıp tezgahta hazır ederim. Yani tuhaf gelebilir bulaşık da çıkıyor ama yemek tariflerindeki gibi malzemelerin cam tabaklarda hazır beklemesini çok seviyorum. Sebzeleri ayıklar yıkar, salçayı sarımsağı falan kaseye koyar hazır ederim. Her zaman olmuyor ama cidden şu sunumu çok seviyorum iştahla yapıyorum yemeği, sanki hazır yemekmiş gibi oluyor 😄
İşler bittikten sonra kendim bir duş alır ardından bebeğimi yıkarım. Kızım bir haftadır saç kurutma makinesinin sesinden korkuyor ve çok ağlıyor o sebeple yapamıyorum bu aralar. Kuruduktan sonra düzleştiriyorum eşim gelmeden.
Öğle uykusuna beraber geçeriz. Sallanarak uyumuyor, yatakta onun yanına uzanıp sarılıp ninni söyleyerek uyutmaya alıştırdım. O sebeple onu uyuturken bende dinlenmiş oluyorum 🤭
Uyandığında markete yada yürüyüşe gideriz. Hani sonrasında yemek ve kişisel bakım kalıyor. O gün neye ihtiyacım varsa ve neye vaktim varsa onu uygulamaya çalışıyorum. Hiç öyle istediğim şeyi yapmaya vakit bulamadığım olmadı açıkcası, zaten istiyorsam vakit çıkıyor. Yeterince istememişsem bahane ediyorum bir şeyleri 🤭
Genel olarak gün içinde temizlik ve yemek iki saatimi alır, bir saatte kişisel bakım desek. 3 saatten sonrası boş ve rahatız. Ama onda da her gün ufak bir iş çıkarırım kendime. Düzeni temizliği çok seviyorum, her şeyin özenilmiş görünmesini. Kızım uyuduğu zamanlar dizi film izlerim Netflixden, çayımı kahvemi içerim. Çekmece içlerini dağılmışsa boşaltır temizce yerleştiririm. Ayakkabı dolabına el atarım, mutfaktayken her gün bir dolap içini düzenler silerim. İlaçları kendi kutularında açık sevmiyorum tek tek kesip ilaç kutusuna yerleştiririm. İçilenin paketi atılsın yer kaplamasın diye. Vaktim ve şevkli olduğum zamanlar bunları hallediyorum ki modum düşükken de birikip iş olarak karşıma çıkmasın diye. Hani hiç öyle bahar ve bayram temizliklerinde çok yorulduğumu yada dip köşe mutfağa girdiğimi hatırlamıyorum çünkü bugün 15 dakikamı ayırıp halledeceğim işi yapmadıkça bunların mevsim temizliğinde bir günümü alacağını biliyorum çünkü.☺