Adrienne Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1,5 su bardağı un
Kreması için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (buğday mısır farketmez)
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Piştikten sonra ;
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzerine limonlu sos için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta ( mısır buğday farketmez)
5 yemek kaşığı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi artı suyu
1 pk vanilya
Çok minik sarı gıda boyası (Şart değil)
Hazırlanışı
Yaz aylarında meyveli soğuk tarifler ilk tercihlerdendir, keki kreması çok hafif bir tarif.
Öncelikle yumurta ve şekeri 10 dk kadar iyice köpürtelim.
Sıvıyağ ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza dökelim.
Ben orta boy çember kalıp kullandım fakat isteğe bağlı borcamlar da kullanabilir.
180 derecede pişirelim ve dinlenmeye bırakalım.
Bu arada krema için tüm malzemeleri tenceremize alalım ve kaynatalım.
Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk çırpalım.
Ortadan ikiye kestiğimiz kekin bir parçasını kalıbın alt tabanına yerleştirelim.
Kremanın yarısını dökelim ve diğer keki yerleştirelim, Tekrar kremamızı döküp dinlenmeye bırakalım.
Limonlu sos için nişasta ve şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyelim.
1 limon kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.
Ben renk versin diye bir toplu iğne başı kadar sarı gıda boyası kullandım istemeyen kullanmayabilir.
Sosu kaynatalım en son 1 pk vanilya ekleyelim ve 10 dk hafif soğutalım.
Pstanın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. En az 1 gece dolapta bekletelim.
İstediğiniz gibi süsleyip buz gibi servis edelim.