Bu posta yapılacak olumlu yorumlara çok ihtiyacım var🙏🏻
Ben 15 yaşındayken annem ve babam ayrıldı, babam şiddetçi aldatan, kız çocukları okutmayan, kendi kızını okutmayıp başkasının kızlarına takdir almaları durumunda ödül vaat eden bir adamdı.
25 yılın sonunda annem dayanamayıp boşandı, ben ve 3 küçük kardeşim de annemle kaldık tabii, sıfırdan bir hayat kurmaya çalıştık, küçük 2 kardeşim neyse ki okumaya geç kalmadı, benim bir küçüğüm de okuma yazma bildiği için sıfırdan başlatıp, notlarına göre sınıf atlattılar ve çok şükür ki şu an güzel bir üniversite de sınıf öğretmenliği okuyor 🙏🏻 O zamanlar annemin maddi/manevi bütün desteği ben olduğum için ben örgün eğitim göremedim, açıktan ilk okuldan başlayıp liseyi bitirdim, bir yandan da çalışıp anneme maddi destek oldum, liseden sonra bir defa üniversite sınavına girdim 220 falan almıştım o zaman, sosyal hizmetler istiyordum ama benim yanlış tercihim den ötürü sadece açıköğretim İstanbul üniversitesi bir bölüm geldiği için seneye tekrar girerim dedim ve girdim, o sıra evlendim tabii. Bu defa yaşlı bakımı geldi 2 yıl AÖF yine, eşimde ısrar etti bu defa oku, hemşireliğe geçişi var, sen yaparsın diye ikna etti beni, ama gel gör ki başlayalı 4 yıl oldu ben daha doğru dürüst kitap yüzü açmadım/açmak istemedim. Hamile kaldım, doğum yaptım, tayinimiz çıktı derken zaten sevmeyip istemediğim bir bölümde olunca hiç heves etmedim ve bir türlü bitiremiyorum. Ama ben üniversite mezunu olup, atanmayı memur olup, çalışmak istiyorum.
Fakat ne bu hevesi ne bu gücü kendimde bulamıyorum. Şimdi tekrar kayıt yenileme var ama benim hiç yenileyip çalışasım yok, her defasında da dünya para yatırıyorum boşuna bütün derslerim kalıyor yine. Hem fikrinizi hem güç almak istiyorum sizden, ben bu bölümü dondurup, seneye tekrar üniversite sınavına girip, içime Sinen başka bir bölümü mü okusam, yoksa bu bölümü bitirmeye mi gayret göstersem? Çünkü ben en son 5 yıl önce sınava girdim, bu defa belki barajı bile geçemem, en azından ben o gücü bulmuyorum kendimde. Bu arada yaşım 25, bir çocuğum var, 2.yi kendime bir yol çizmeden asla düşünmüyorum. çok geç kaldım diye de iyice umutsuzlaşıyorum, beni güzel silkeleyecek birilerini arıyorum ☺️🌸