Ruzgarin_kadini Bende amoklavin ile başlayan ürtiker sıkıntısı çekiyorum 11 yıldır. Hatta ondan sonra hiç olmadık yere polen alerjisi, bahar alerjisi, antibiyotik alerjisi de başladı. İlaçla da geçmiyor bir süre sonra, hastanede serum tedavisinin etkisini görüyorum sadece. Her sene bu yüzden yatarım. Tabi durumunuza göre doktorunuz daha iyi bilir ama kortizon tedavisi ile atlattım ben. Deloday,zyxal, allerset, lordes, zyrtec gibi alerji hapları farklı zamanlarda kullandım, bunun yanında yediğim dokunuyordur diye mide koruyucular da kullandım ama tedavisiz geçmiyor yani bu iyileştikten sonraki aşama diyeyim. Prednol diye bir hapın faydasını gördüm kortizon hapı o da. Yani gerekli görürse doktor bunu yazarsa kullanabilirsiniz. Bir danışın geçmediğini belirtin bunu düzeltecek bir yol vardır illaki.. ilaçları alın diye yazmadım hani faydasını göremediğim için belirttim, sizin test sonuçlarınıza göre verilir zaten.
Ürtiker aslında deri altı kızarıklığı yani bu da ödemden dolayı oluyor. Dikkat etmeniz gereken neye alerjiniz varsa hemen onu bırakmanız. Tuzu azaltmanız ve suyu normalin iki katında içmeniz. Bu ödemi azaltıp ürtiker döküntüsünü en aza indirmek için.. Çok geçmiş olsun 😕