Gzmkk Arkadaşlar herkese selam dün eşimle biraz içkilendk 🥶 sonrası malum oluyor direk duşa girdim abdest aldım normal ve gusül içkili bi şekilde ama içim hiç raahat etmedi. Ayıktım ama sizce yanlısmı bu durum
Nietzsche Gzmkk merhaba içki içebilirsiniz ,bu sizin tercihiniz yargılamak kimseye düşmez. Benim bildiğim içki içen insanın 40 gün abdesti kabul olmuyor. Büyüklerim hep bunu söylerler. Yani konu sarhoşken abdest alıp almamak değil.
Gzmkk Esmerkiz bilinçli zaten ve şuan araştırdığımda bir sıkıntı olmadığını anladı. Gayet normal doğru yapmışım eğer sarhoşsan kabul olmazmış tekrar alınması gerekirmiş olmadığım için sıkıntı yok :))))
Oylesinegeldim Amacim linc etmek degil ama sorunuz o kadar abes ki. Haram olan bisey yapıyorsunuz alkol alıyorsunuz. O sizi rahatsız etmiyo ama gusülünüz oldumu diye endişe ediyorsunuz. Ne desek şimdi
Gzmkk Oylesinegeldim alkol alımı neden rahatsızlık versinki tercih meselesi ? Ayrıca kaldıki abdestsizmi yatağa girmeliydim bence bu yanlışş (((:
bittercikolata Oylesinegeldim Alkol almak neden rahatsız etsin ki? Ben de buna ne desem bilemedim simdi mesela 🙃
Gzmkk bittercikolata hayır yani bunu yazarken ne düşünüyo acaba tercih meselesi 😄 ilişkiye girildikten sonra abdest alınması gerek sonuç olarak cenabetmi yatılsın arkadaşım anlamıyorum ki azıcık içkiliydim ama yorgunluktan bekliyemedim abdest alıp yattım dedim 😂
Gzmkk Oylesinegeldim size alkol harammı diye soran olmadıki alkol zaten haram hergün içen bi insan olmadığım için çok şükür.. yılda bir misssss ((((:
bittercikolata Oylesinegeldim Bu dünyada alkol almayan ama onun dışında bütün günahları isleyen, kul hakkı yiyen, taviz tecavüz, çocuk istismarı vs vs bi dünya günahlar işleyen insan varken varsın ben alkolden dolayı günah işlemiş olayım.
GeceninKralicesi Oylesinegeldim bu insanların tercihi kimseye düşmez. İsteyen istediğini içer bu sizi ilgilendirmez hemde arkadaş harammı diye soru sormamış kendisi bilmiyormu? Sanki ilk kez içen birini görüyorsunuz içki içmeyip ama birsürü günah işleyen harama el uzatan insan var illa birini linçliceksiniz hoşunuza gidiyor
bittercikolata Gzmkk Yani ben soruda absürt bisey görmedim cidden bilemiyorum bazı arkadaşlar direk ahlak ve dinden giriyor konuya 🙂
bisadekahve Gzmkk ufacık belirtme yapmak istiyorum ki Allah katında bir yudumda aynı bir fıçı da aynı az içince haramı az oluyor diye düşünmeyin tatbiki herkesin kendi tercihi ben sadece bu dediğiniz şey üzerinden açıklama yapmak istedim ha sorunuza da gelince abdest aldığınız da bilinçli olmanız daha evladır
Asya24 Gzmkk yorumlari okumaya geldim😆 yilda 1 fazla gunahi yok tabi bisey olmaz 😂bisey demeden de gecemedim.en azindan abdest almissiniz niyet onemli😁 ordan pacayi kurtardiniz
Gzmkk MarieLaforet gayet açık ve net alkollü ve ilişkiden sonra abdest aldım bu ama sarhoş değildim abartmayın şurda yaaaa 😂😂
MarieLaforet Gzmkk Ya aslında bazı kesim şunu istiyor. Kendisinin yapmış olduğu ama aslında müslümana yanlış gelen şeyi söylemesin. Yani sen içki içmişsin guslü soruyorsun ne yapsın bu müslüman kardeşim seni içki haram diye uyarmasın mı biliyorsan cevaplama geç bırak uyarsınlar nolmuş yani
MarieLaforet Gzmkk ben abartı bi şey görmedim sizin normal karşıladığınızı karşı taraf abes karşılamış herkesin kendi görüşü saygı çerçevesi aşılmadığı müddetçe sıkıntı yok
Gzmkk bitterdelisi24 içki içtim daha sonra bir ilişki oldu eşimle e gusül aldım doğal olarak yatağa pis giremeezdim sonuçta.. tekrarlamam gerekmi abdesti diye sormuştum ama cok bilenler var susuyorum😆😆
Mathilda6 Ben bir ara araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam alkolaldiktan sonra herhangi sarhoşluk yoksa kişi kendiydeyse abdest alıp namaz bile kilabiliyormus bir çok yerde bu yazıyı okumuştum. Yani gusulde kabul olur mantıken 😅
SuPerisi0 İçki içen insanın 40gün abdesti ve duası kabul olmaz diye biliyorum. Tövbe etmeden ölürsede cennette cennet icecekleri icemiycek diye buyurmuştur efendimiz.
bitterdelisi24 SuPerisi0 kuzum fal bakanda ıcınde geçerli bu dedıgın ama 🙈🙈🙈 severim seni yanlıs anlama da söylemeden edemedim 😂😂