Alparslaninannesi ben lohusalığımın bitişinde 40. Gün kullanmaya başladım cerazetteyi. 1 ay kullandım. Haptan hariç ek olarak hiç korunmadım. Yani hiç korunmamaktan iyidir hap, bir çok kadın Allah’a emanet yaşarken böyle düşünmeyin derim. Bu arada cerazette regl düzensizliği yanında bir müddet sonra regl gecikmesi yapıyor ondan da korkmayın. Her ay hamile miyim diye düşünmeyin yani 🥲🥲 ve en güzeli içinizde en ufak bir şüphe olursa doktora sorun. Bana eczacılar emzirenler hap kullanamaz demişti, sağlık ocağına sorduğumda ne alaka bizim bir çok takipli annemiz cerazette ile korunuyor demişti. Emin olmayıp kadın doğuma hatta tüp bebek doktoruna kadar sordurmuştum düşünün, o da doğumdan bir ay sonra başlayın iki haftaya kadar koruyuculuğu daha etkili olur demişti. Koruyuculuğu aslında az değil, ama çift hormon olmadığından sadece progesteron içerdiğinden hep bu korkuyu yaşıyor anneler. Ben bir sene kullandım, o kadar korkuttular ama hamile de olmadım yani faydasını gördüm. Sizin yada başkası için aynı şeyi söyleyemem çünkü bilimin de açıklayamadığı şeyler var, Allah bir bebeğe ruhun üflenmesini takdir etmişse tüpleri bağlıyken bile anne hamile kalabilir. Nadiren böyle olaylara da haberlerde şahit olmuşuzdur. O yüzden kimse %100 diyemiyor korunma yöntemlerine.
Tedbir kuldan takdir Allahtan diyelim. Sonuçta %90 gibi bir koruma ihtimali var bu ilacın. Bu da küçümsenecek bir rakam değil. Dikkat ettikçe güvenin şüpheye düşmeyin 🤗