Pandora bilmiom valla sadece kola takıldığını biliyorum hiç o yollara süşmedim daha

Papatyaa3535 kola takılıyo diye biliyorum rahme takılanı yaygın onu biliyoruz zaten ama hormonlu ne bilmiyorum

Papatyaa3535 ben kullandım canım adı mirenaydı hormonlu spiral taktırdım ve 1 sene takılı kaldı ve ben 1 sene boyunca hiç adet görmedim ve bende çok kilo yaptı onun yüzünden polikistik over oldum mayısta çıkartırdım ve adetlerim düzenli olarak geldi şuan 6 haftalık hamileyim ben tavsiye etmem çok yan etkisi var

Papatyaa3535 kişiden kişiye değişir senin durumuna faydalı olacak bisey zaten adeti düzensiz kanaması çok olan kişilere hormonlu takıyorlar diye biliyorum

Papatyaa3535 doktorum bana önermemişti adeti kesiyor ileri yaş kişilere öneriyorum ben 40 yasından sonralara demişti bakır taktırıcam

Papatyaa3535 doktoruna danışman daha doğru bence. Doğum kontrol haricinde adeti çok düzensiz ve yoğun olanlara da hormonlu spiral takılıyor. Aradaki fark hormon salgılaması ve nispeten daha modern gelişmiş vs olarak anlatıyorlar

Papatyaa3535 ben taktırdım tekrar taktiricam hatta 2.5 sene kullandım çok yoğun adet görüyorum ve hiç bibkoruma yöntemi bende işe yaramadı en son buna başvurdum çok iyi korudu adetimi de düzenledi 5 gün adet goruyodum ama bildiğin sanki kesmişler beni gibi kanamam oluyodu bayagida sancılı geçiyordu minerayi taktırdım 5 gün 8 güne çıktı ama çocuk bezi kullanmak yerine artık ped kullanabilir oldum çocuk düşündüğüm için çıkarttım şimdi tekrar taktiricam

9 gün sonra

Papatyaa3535 hormonlu geldi ben normal spiral da taktım ama kanamam çok olduğu için kaydı hamile kalana kadar da düştüğünü anlamadım doğumdan sonra durumu doktora anlattım hormonlu spiral takti 3 sene korundum şimdi çıkarttım çocuk için yine taktiricam