Öncelikle umarım her şey gönlünce olur. 23 yaşında ve evli biri olarak tavsiye sayılırsa en önemlisi hayatındaki insanın seni sen olduğun için sevmesi, sayması ve seni tek başına bir birey olarak kabul edip fikirlerine saygı göstermesi. Çalışma hayatı olarakta kesinlikle her zaman her konuda hakkının peşinden gitmen ve sorgulamaktan çekinmemen aksi halde her zaman maalesef başına vurularak sindirilen bir eleman olursun. Hayat içinse evlendiğim ve evime adım attığım ilk gün ailemin kıymetini eskisinden çok daha iyi anladım, fikir ayrılıkları herkesle olduğu gibi ailenlede olacaktır elbet şayet hepimizin de oluyor zaten ama bir noktada onların senin iyiliğin için çabaladığını unutma ve yaptıkları fedakarlıkları göz ardı etme. Sen kendi dünyanın en kıymetli bireyisin, seni de beni olduğu gibi herkesten ayıran özelliklerin var elbette. Her zaman kendi gücünün ve öze saygının farkında olmanı tavsiye ederim. Neticede bu dünyaya öyle ya da böyle geldik, 22 yıl geçirdin ama geriye ne kadar vaktin kaldı ya da vaktimiz kaldı hiçbirimiz bilemiyoruz bu süreci en doğru şekilde yönetmeli ve önce kendin sonra da dünya için olabildiğin en iyi insan olmaya çalış. Duygularını paylaşmaktan çekinme hiçbir zaman, hayat her zaman adil olmayacak çok düşecek çok kalkacağız buradaki asıl kilit nokta yaşadığımız her şeyden sanki dünyanın bize bir oyunuymuş gibi düşünmek yerine bunun bizim almamız gereken bir ders olduğunun bilincinde ol. Sevmekten, ağlamaktan, mutlu olmaktan, güçsüz olmaktan kaçınma. Kendini duygularının akışına bırakıp her duyguyu o an içinde yaşayınca bakış açın günden güne şekillenecek. Seninle yaşıt bir insan olarak son tavsiyem Doğan Cüceloğlu’nun “Var mısın?” Kitabını okuman, bu kitabın yeni bir aydınlanma yaşatacağına eminim. Hayat yolunda başarılar diliyorum, umarım dilediğin ne varsa senin için en doğru ve en hayırlı şekilde gerçekleşir. 💖