• Cinsellik
  • Sadece sürtünerek ilişki gusül gerektiriyor mu??

Kızlar sorun başlıkta netten baktığım da gusül gerekmez diyor ama pek güvenemedim dini ile bilgisi olan açıklar mu lütfen

Mutsuzummm ben penis başı girince gerektiriyor diye biliyorum. Boşalınca da gerekir. Sadece sürtünüp sevk aldıysanız boşalmadıysanız gerekmez bence

Mutsuzummm öpüşme ve sürtünmelerde penis ile birleşme olmadığında gusül gerekmiyor.
    Ama bu tarz durumlarda gusül almak bana daha mantıklı geliyor zaten hergün duşa giriyorsunuzdur guslünüzü tazeleyebilirsiniz, şüpheye düşmektense.

Mutsuzummm akıntın geldiğinde ve rahatladıgında alman gereklidir diye dusunuyorum ama cok bılgı sahıbı degılım kullaktan dolma bi bilgi benimki ama @zarifhanim bilme ihtimali yuksek merak ettim bende şimdi

Ceren1234 teşekkür ediyorum.
      Mutsuzummm Hanefi mezhebine mensup iseniz eşlerin birbirini öpmesi,dokunması çıplak temasta bulunması ile sıvı gelmedikçe gusül abdesti alınmasına gerek yoktur. Ama sürtünme yollu ilişkiye girerseniz sonuçta bunu rahatlamak ve boşalmak amaçlı yapıyorsunuz, boşalma olursa içeri girilse de girilmese de gusül abdesti alınması gerekir.
      Birde afedersiniz ama şöyle bir durum da var sürtünürken penisin ucu dahi girmiş olsa boşalma olsa da olmasa da gusül abdesti almanız gerekir.
      Yani sadece öpüşseniz sevişseniz ve boşalmasanız abdest alınmayabilir. Hani bu dini hükmüdür ama abdest almayınca içiniz rahat edecek mi bilmiyorum sonuçta insan duş alıp temizlenme gereği hissediyor. Asla üşenilmemesi gereken bir durum benim için hijyen açısından.. Abdest dediğiniz nedir ki 5 dakikayı almaz bedene su dökmek 😊

Mutsuzummm insan supheye dusucegıne 2 dakka abdest alsın ben gorduugumde bile banyo yapmaya calısırım.