Beolaki Ben daha önce bilmiyordum tam olarak, sanırım evlenmeden önce bu konu ile pek ilgilenmediğim için hiç araştırmamıştım. Hani o pozisyonları, belin altına yastık koymayı falan evlilikten bir yıl sonra duydum açıkcası o da hap kullanmayı bırakmış ve bebek istemeye başladığımız zamanlar yüzeysel araştırmalara girmişken duyduk 😄 Planlı gebelik olacaksa;
🌿 Yumurtlama günleri için reglim çok düzenli olduğundan regl takvimine ve fiziksel değişimlere göre tahminde bulunarak birlikte olduk. (Yumurtlama günleri regl olduğunuz günden itibaren 14. Gündür, o zamanlar vücut ısısı artar, akıntı da artabilir yani vücudunuzdaki değişimleri takip ederseniz yumurtlama gününden haberder olursunuz) Onun yerine ovülasyon testi de alabilirsiniz.
🌿 İçeri boşalma olduktan sonra spermin bir müddet içeride durması gebelik durumunu arttırabilir. Bunun için de en az 20 dakika bacaklar yukarı olacak şekilde beklemek gerekiyor. Yer çekiminin etkisiyle spermin tüplere oradan da yumurtaya ulaşması için.
🌿 Sperm kadın rahminde 72 saat canlı durabilir. Döllenme süreci ise 10 12 saattir. Yani gece 12de birlikte olursanız öğlene kalmadan döllenme gerçekleşmiş ve gebeliğe ilk adımı atmış olabilirsiniz. O sebeple özenli hareket etmekte fayda var bu vakitler çok önemli.
🌿 İlişki sonrası hemen ayaklanmamak gerekir. Çünkü sperm ulaşması gereken yere gitmeden yer çekimi etkisi ile geri aşağı akabiliyor.
🌿 Birde her gün değil de, sperm kalitesini arttırmak için gün aşırı ilişki yani bir gün birlikte olup bir gün olmamak gibi yada haftada iki üç gün ilişki yeterli olabiliyor.
Protein magnezyum kalsiyum açısından kaliteli beslenmek, dilerseniz folik asit kullanmak, egzersiz yapmak yani kısacası kendinize çok iyi bakmak da bu süreç için önemli bir durum. 🌸
Bu kadarı benim işimi gördü. Umarım sizin için de yeterli gelir, gönlünüzce olsun her şey ☺