Hasanefeomer Belki o zaman açacak durumda değildi. Benim kendi ailem bile beni aramadan önce mesaj atar, gördüğümde mesajlarına dönebilirim diye. Aradığınızda atmıyorsa sizde aramayın nasılsın, müsait misin diye mesaj atar. Bakın bu incelik karşısında kendi de ince olabilir. Ama arıyorum açmıyor, bizi davet etmiyor evine diye düşündüğünüzü hissetmiş olamaz mı. Kayınvalidem iki sokak ileride oturuyor. Evinin anahtarını dahi verir burası seninde evin ben olmasam da gel der, asla gitmedim. Yıllardır evine giderken hep mesaj atarım müsait misin diye. Görürse cevap verir öyle giderim, müsait değilse mesajımı görmemişse gitmem yani yeni evliyken ise kimseyi evime davet etmedim. Çat kapı gelene de ısrarla gelmek isteyeni de istemezdim. Bir kaç ay sonra kendi isteğimle eşimin ailesini ve sonra kendi ailemi yemeğe aldım. Yeni evli olan insanlara biraz zaman tanınmalı, önce kendi evlerine adapte olsunlar eşi zor benimsiyorlar. Bir anda görümceyi, kayınvalideyi, eltiyi yani yıllarca görmedikleri bir kültürü nasıl sindirsinler. Kendi kendinize dert ediniyorsunuz halbuki gelinin haberi bile yoktur bu kadar içerlediğinizden. Evlatlarınız eşiniz aileniz ile meşgul olun ne güzel, en azından yarın bir kavgası sorunu olduğunda sizin için beni arıyor, gelmek istiyor, şöyle oldu böyle oldu diye bahane edecek hiç bir şeyi olmaz.