• Muhabbet
  • Nasıl başa çıkıyorsunuz…?🦋

Merhaba arkadaşlar hepinize, umarım hepiniz iyisinizdir. Sizlere bir soru sormak istiyorum daha doğrusu danışmak, benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Gelelim meseleye. Bazen kendimi çok kötü hissediyorum, çok olumsuz, çok mutsuz, bir daha hiçbir şey düzelmeyecek gibi. Kısacası en dibe batıyorum bir güzel. Aslında bu duyguları yaşarken geçeceğini bir süre sonra normal akışta devam edebileceğimi biliyorum ama bazen işte o bazenler çok zor oluyor. Bütün umudum yerle yeksan oluyor sanki. Siz böyle anlarda neler yapıyorsunuz bu enkazdan sağ çıkmak için? Sanırım ucundan tutunabileceğim minik bir umut kırıntısına ihtiyacım var… 🐛

Yaşadığım yeri fiziksel olarak temizlik düzen degisiklik gibi ,kendimide hem fiziksel hem psikolojikmen iyilestirmeye çalışiyorum. Birde namaz aşırı dinlendiriyor insani rahatlatiyor. Ve bude şeyi aklimdan hic cikarmiyorum hayatimdaki herseyin degerini bilmeye calisiyorum bunla ayakta kaliyor insan yoksa herseyi mahveder kırar döker. Daha beterini daha kötüsünü düşünüyorum, sağlığımızın evimizin yediğimiz ekmeğin aldığımız nefesin bile degerini bilmeliyiz gundelik telaslar icinde bunlari hep unutuyoruz oysa okadar onemli seylerki bunlar.

leosmom beni üzen/mutsuz eden o şey neyse onu düşünmemeye çalışıyorum. Çocuklardan zaten dertlenmeye fırsatım olmuyor. Kafamı dağıtıyorlar. Sanırım iyi yanlarından bi tanesi de bu çocuk olayının yoksa akıl kârı iş değil 🙃

Ağlayarak rahatlatırım kendimi. Duşta usul usul ağlar rahatlar daha da o şeyi düşünmem azad ederim beynimden..

leosmom ağlayarak rahatlatirim kendimi bol bol dua ederim ve cok ferahlatir beni birde adaçayı tütsüsü yaparım kokusu vs beni çok rahatlatır

leosmom benim bi arkadaşım da böyle hep umutsuz hep mutsuz kocası bir dediğini iki etmiyor herşey istediği gibi çocuğunu annesine bırakıp rahat rahat geziyor ama hep mutsuz hep negatif defalarca çözmeye çalışıyoruz yok çözülmüyor

leosmom hayatımda olan güzel seyleri düşünüyorum en ufak seyi bile .ve şükrediyorum .cok ufacık seyler beni mutlu ediyor hatta başkasının mutlulugu bile yetiyor .arkadaşlarıma diyorum güzel haber var mı diye kendimi onların yerine koyup mutlu oluyorum ona tutunuyorum .hicbir derdimi yataga götürmemeye çalışıyorum. üzgün de olsam rahatlatıcı bir dus sonra rahatlatıcı bir cay yada bir kıs cayımı alır sıcacık yatagıma giderim bunu düsünmek bile mutlu eder.ve o anda sadece güzellikler düsünmeye calısırım aklımı oyalarım .bir seye üzülmek yada sinirlenmek için de hep kendime süre veriririm ,süre bittimi düşüncelerimide bitiririm..

ZRaporu Evet benim asıl sorunumda orada başlıyor işte, kafamı dağıtıp beni ayakta tutup, sakinleştirip, dinginleştiren bir evlat…🙏🏻

Sunrise Ya ben de çok dua ederim ama adaçayı denememiştim hiç, denemekte fayda var :)

Petito Bazı durumlarda olay eşinizin iyi bir insan olması, ailenizin destek olmasından ziyade insanın bilinç altında sürekli tekrarlayan travmalara sebep oluyor maalesef. Ama bir kul olarak şükretmek yerine çoğunlukla isyan etmeyi tercih ediyoruz. Allah affetsin, dermansız dert vermesin inşAllah.💖🙏🏻

leosmom deneyin kokusu rahatlatiyor beni evimde de gezdiriyorum huzursuzluk ve varsa alıp götürüyor sanki

Rouge Ben de öyleyim gerçekten, kendimi duygulara teslim edip yaşamam gereken bir üzüntü varsa yaşamayı tercih ediyorum ki ayağa daha sağlam kalkabileyim. Ama bazı noktalarda aslında kimi insan için ufacık bir sorun gibi görünen şey öyle bir yakıyor ki içimi o an o hisse kendimi bırakırsam bir daha ayağa kalkamayacak gibi hissediyorum yine de yaşadığım bütün duyguları seviyor ve sahipleniyorum bu şekilde olmak bana bir nebze de olsa daha iyi hissettiriyor. Ama genel hayat akışında sizin de dediğiniz gibi yaşamaya dair en ufak bir kırıntı bulup onunla yetiniyorum ve fazlasında gözüm olmuyor, mutlu olmayı ve mutlu hissettirmeyi çok seviyorum. Ve bana bu süreçte en iyi hissettiren şeylerden bir diğeride ihtiyaç sahiplerine yardım etmek oluyor işte o zaman büyük bir gönül zenginliği ve huzur yaşıyorum.💖

leosmom evet son zamanlarda sürekli benimde karsima böyle yazılar ve benzer olaylar çıkıyor,sukrediyor insan🙏🙏🙏

leosmom bende de oluyor. Hava durumu bile daha tetikleyici olabiliyor. Bence eğer kendine vakit ayırmıyorsan önce buradan başlamalısın. Mesela kendine bi kahve yap kitap oku, bir bilet alıp tek başına sinemaya git öncelikle tek başına mutlu olmak için çabala. Özgüven motivasyon eksikliği de bu durumu çok etkiliyor. Daha sonra maneviyata cok önem vermek gerektiğini düşünüyorum. Bol kuran okumanı ve hatta evde hergün sure açıp yüksek sesle dinlemeni tavsiye ederim

leosmom ay canım benim insallah tüm sıkıntıların dertlerin biter feraha kavusursun en kısa sürede ya