Kızlar bu gün kontrole gittim kaç zamandır acayip ağrılarım oluyordu yumurtalığımın üzerinde çok büyük bi kist çıktı 12sm×10sm.
Doktorum ameliyat önerdi tedaviyle çekilmezmiş artık risk taşıyomuş patlaya veya yumurtalığı mahv ede bilirmiş bide 2 ay içinde o kadar büyüdüğü için çok korkuyorum böyle bisi yaşıyan ve ya yakınlarından duyan varmı nasıl olmuş sonra hamile kala bilmişmi benim şuan 4 aylık bi oğlum var ameliyattan sonra hastanede tutuyorlarmı ne kadar tutuyorlar bebeğimi 1.2 günde olsa bırakmak istemiyorum

JartiyerliKedi çok geçmiş olsun canım. Ameliyat hakkında bilgim yok ,üstte kalsın. Ama kızkardeşimde de karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdügümüzde kist var denildi bizede. 1 hafta karın ağrısı cekti kardesim. Sen 2 ay iyi dayanmişsın valla. Kardeşim iki büklüm olup ağlıyordu ağrıdan. Zaten en son ambulansla zor götürmüştük hastaneye. Kist cok kücüktü, ilac tedavisi verdi doktor. Hemde bekardı, ameliyat yapmak istemedi. Yumurtalik üstünde oldugu icin zarar verebilir belki diye. Cok şükür geçti ilaçla, 3 sene oldu buna.

Sedaa teşekkür ederim canım. Maalesef anneleri biliyorsun dayanmak zorundaydım bebeğimin de alerji sorunu vardı onunla uğraşırken nasıl zaman geçti bilmiyorum. Evli değilken bendede yine vardı küçüktü aynen onuda ilam tedavisinde küçülttü doktor ama bu artık çok büyük 12cm olmuş rahim falan bastırıyor artık o derece

JartiyerliKedi benim de kistim vardı bi 8 cm oluyodu bi 10 cm ama ben hiç ağrı çekmedim rastgele öğrendim kistimin olduğunu benimkini sezeryan doğumla aldılar ama vücudum tekrar üretmiş 4 cm bi daha var şuan

JartiyerliKedi benimde hamileligimde cikti kistim 9cmdi ama doktorum içi su demisti bir sorun teskil etmiyordu dogum sirasinda parca aldilar ve milyonda belkide milyarda bir olusan kistmis taa ben anne karnindayken olusan troid dokuymus ama onun 30yasimda cikmasi ve rahmimde olmasi muamma😂 eger doktorun alalim dediyse aldir kesinlikle

JartiyerliKedi geçmiş olsun canim tekrardan. Evet cocuklarla uğraşırken zaman hızla geçiyor. Eger doktor ameliyat dediyse mutlaka ol. 12 cm gercekten cok büyük. Belki 1-2 gün yatırırlar, fazla bilgim yok ama, cocugunu daha önce birine bıraktın mi hic, eger annen gelebilirse annen sizde kalsın bir kaç gün, sen kendini toplayana kadar cocuguna bakar en azından.

JartiyerliKedi özel hastanede sezeryan oldu doktorum dış doktordu normalde yatisim yapilinca kist alimi icinde bildirip ucret aliyolardi doktorum ben onuda alirim dedi ama malesef hastane ekibi o konuda pek musade etmedi parcayi bile caktirmadan almisti. Ama sezeryan sonrasi benim kanamam cok oldu parca parca et gibiydi 1 hafta sonra kontrole gittigimde kist gozukmuyordu. 6.ayda kontrole gitmem gerekiyordu ama ben gidemedim.

Sedaa annem Türkiye de, eltime bıraktım yine o bakıcak gerçekten çok şükür güveniyorum ona gözü gibi bakar ama ben özlerim diye daha çok 🙄

JartiyerliKedi Benim oldu canım ama amaliyat olmadım tedavi oldum oğlum yoktu. Sürekli bir iki santim tekrarlayıp duruyordu birden bir ay içinde 10 santimi bulmuş bir ağrıyla koştum hastaneye çocuğun varmı yokmu işte sorular sordu açık konuşmak gerekirse amaliyat riskli kisti alfigimiz da patlarsa yumurtaliklarina yayılır yayilirsa da yumurtaliklarina alma riskimiz var vs istemedim ilk tedavi olucam dedim on gün yattım on birinci günde bir ağrı doğum yapicam yani bağırış cagiris doktor şey demişti patlattin kistini onun ağrısı hani geçmiş tedaviyle. Bir de canım kistin büyümemesi patlamamasi için de çok hareket etmemek gerekiyor. Bana kist bittikten sonraki muayene de çocuk düşün cnku bidaha bu şekilde geçmeyebilir en azından çocuğun olsun belki komple biter sorunun çözülür demişti onun üzerine işte oğlumu hemen yaptım çok şükür şuan bir sıkıntım yok oğlum bir yaşına giricek

Brvnonk maalesef bebekle haraket etmemek mümkünmü canm ya? Vakaləm pazartesi doktorumla vidaha konuşcaz karar vercez