Kızlar dün eşim 24 günlük bı köpek getirdi gençlerin elinde mahvolmuş hayvan annesinden ayırmışlar cins saticaz diye bı deri bı kemik kalmış oda eşimde tutmuş eve getirmis. 🙂 Daha önce köpek bakmadım eğitimi nasıl verilir neler yer neler içer nasıl bakicaz pet aldık çiş damlası aldık ama pede yapmiyo aşılarını da yaptırmış eşim 4 aylıkta bı oğlum var eşyalarına yaklaştırmiyorrum ona bı zararı olurmu ? Bide evde bı kedim daha var acaba anlaşırlar mi ayyy kafamda deli sorular 🤣🤣
Yavru köpek 🐶🐶
İnşallah köpek sahipleri vardir form da
Lagerthaaa köpek sahibi değilim ama bence 3ü de güzel anlaşıcak, büyük ihtimalle anne memesi ağrıyo, balonun içine süt katıp verebilirsin altın del balonun, ya da bibaronda da verebilirsin,çok iyi çocukların hayvanlarla büyümesi çok iyi düşünmüşsünüz☺️
Ask_hosmus Ben biraz köpeğe karşıydım süpriz oldu kıyamadık 🙂 bebekli evde köpek nasıl olur bilmiyorum ama tuvalete alisinacana kadar çok çektirecek gibi
- Düzenlendi
Lagerthaaa şimdi o geze geze halının her yerine minik çişler yapar. Eline bir iki sayfa kağıt al onu iyice kıvır sopa gibi yap. Çiş yaptığı an o kağıtla totosuna nazikçe vur , oraya yapılmayacağını söyle ve nereye yapacaksa gene aynı kağıtla orayı göster . Bu çok işe yarıyor 😊
Nietzsche ay çok daha gözlerini tam açamıyo bile ☹️
Lagerthaaa ay o zaman çok minik , birazcık sabretmelisin canım yapacak bişey yok. Hareketlenince dediğimi dene . Korkma can acıtacak bir şey değil ,olsa ben yapamazdım zaten . İncecik bi kağıt yap,kızdığını anlasın sadece .
Lagerthaaa ayy kiyamam onuda kendi bebegin gibi gece 2 3 saattebir biberonla beslemen gerekiyor su an egitim icin cok erken ya nasil ayirmislar onu annesinden😪
Lagerthaaa Şu an daha çok küçük olduğu için eğitim vermeniz imkansız gibi bir şey köpekler yaklaşık 1.5 ay kadar annesini emer sonra sütten kesilir ve ayrıca bazı cins köpeklerin inek sütüne alerjisi olabiliyor araştırıp da verin inek sütünü veya petshoplarda süt tozu satılıyor köpekler için anne sütüne benzer onlardan alıp suya karıştırarak verebilirsiniz sormak istediğiniz ve şey varsa cevaplayabilirim
Nietzsche tamam teşekkürler denicem
Poinella valla bizde kıyamadık saticaz gençler annesinden almışlar beslememislerde yavrum bı deri bı kemik kalmış ☹️
Amannebileyim sütü suyla karıştırıp da veriyodum zararı olur mu acaba
- Düzenlendi
Lagerthaaa köpeğin cinsine bağlı bazı cinslerin genetik olarak alerjisi olabiliyor mesela ben DOGO Arjantin cinsi besliyordum genetik olarak tavuğa ve süte alerjisi olan bir cinsti çok dikkat etmek gerektiriyordu sonucu ölüme kadar gidebilir Allah korusun tuvaleteğitimini de fazla gözünüzde büyütmeyin çok kolay alışıyorlar
Amannebileyim eşime sordum şimdi pitbul rednoseymis pek anlamam köpeklerden o yüzden sıkıntı yapıyorum hiç alışmaz tuvalete gibi geliyor bide sürekli ağlıyor yavrum içim gidiyo :( barınağa verelim dedim ama eşim bakmak için çok ısrar etti
Lagerthaaa odada tek kaldığı zamanlarda ağlaması normal bunu kafaya takmayın bir süre sonra alışacaktır benim yavrum eve ilk geldiğinde 2 aylıktı odadan çıktığım an arkamdan ağlamaya başlıyordu 1 hafta içerisinde alıştı gece ağlıyordu birkaç gün yatağıma almadan aynı odada yattım o yerde ben kanepede yattım yaklaşık 2-3 günde gece uykusuna alışmıştı tuvalet için de spreye falan hiç gerek yok biraz büyüsün aşıları tamamlansın mamayı yedikten sonra dışarı çıkartın büyük tuvaletini oraya yapacaktır (mamadan sonra büyük tuvaletlerini en geç yarım Saat içerisinde yapıyorlar) her mamadan sonra dışarı çıkarıp aynı yere götürürseniz yaklaşık 1 hafta içerisinde alışacaktır küçük tuvaletini eve yapar ilk zamanlar büyüdükçe dışarıya alışır ona da ama evi batırmamak için ben oturma odamdaki halımı kaldırdım ve yere ped serdim tuvaleti geldiği zaman yerleri koklamaya başlıyordu zaten yerleri kokladığı an alıp pedin üzerine koydum oraya yaptı tuvaletini birkaç gün sonra ona da alışmıştı ama bu tuvalet eğitimi süresi içerisinde tek bir odada durmasına özen gösterin diğer odalarda gezerken tuvaletleri geldiğinde eğitim tamamlanmadığı için pedi bulana kadar yerleri batırabiliyor
Amannebileyim küçük bebeğim olduğu için pek ilgilenemiyorum sürekli peşimde nereye gidersem ciyak ciyak peşimden geliyo :(eşim büyük kutu ayarlamış gece ona koyucaz bakalım içinde ped var bide yatacağı yatak. Bende galiba halıları kaldırıcam çünkü hepsine tuvaletini yapıyor 😔😔😔 daha pedi bilmiyo yürürken oturuyo tuvalete normal mi
- Düzenlendi
Lagerthaaa Kutuya koyarsanız gece ağlamaları artar muhtemelen her yere tuvaletini yapması gayet normal 1.5-2 aylık falan olduktan sonra alışmaya başlar tuvaletine biraz büyüdükten sonra gözlemlerseniz zaten tuvaletinin geldiğini vs anlayabilirsiniz kendi bebeğiniz gibi düşünün onun da sevgiye bakıma ihtiyacı var şu an ödül maması vs yiyemez ilerleyen zamanlarda halıları kaldırıp odanın içerisinde belirli bir yere pedi koyarsınız tuvaletinin geldiğini anladığımız anda götürüp pede koyarsanız köpeği yavaş yavaş alışır ilk birkaç defa pedin üzerine götürmenize rağmen yapmayabilir ama sabırlı olmak gerekiyor pedin üzerine tuvaletini yaptığında ödül maması ile ödüllendirirseniz daha kolay alışır nerde yaşıyorsunuz elimde ödül maması var küçük bir paket
Amannebileyim normalde bizimle duruyo daha doğrusu eşim hiç bırakmıyo hep kucağındaymis:) yemekten yarim saat sonra 10 dk de 1 kutuya pede koyuyo bazen yapıyor bazen çıkıp halıya yapiyo evet gerçekten benim oğlumdan farkı yok resmen kucağa çıkmak için agliyo köpekler kediler gibi değilmis çok çok fark var :( yerini biliuo artık eşim uokken hep aynı yere koyduğum için kendisi de çıkıp oraya yatiyo bu bı işaret heralde akıllı bişey olucak tuvalete de alışır inşallah. Spreyler varmış bilginiz varmı acaba sıktıgımız yere yapmiyolarmis tuvaletlerini onlardan alsam mı diye düşünüyorum