Redkids şampuana su koyar tekrar kullanırım, rimel fırçasını atmam badem yağı ve vazelin koyup gece yatmadan kirpiklerime sürüyorum,pirinci isladigimiz suyla saçlarımı yıkıyorum pirinç suyu beslermiş 😄,geçen çok az pilav kalmisti kalan pilavla çorba yaptım 😂evimi sildigim suyla balkonu siliyorum ,yumurta hasladigim suyla çiçeklerimi suluyorum ve daha niceleri 😂

chgft en iyisini yapıyorsun ohhh ne ala sen çalış tasarruf yap sonra eşin ana babasına yatırım yapsın😡😡 ozaman sende kendi annene babana yatırım yap bakalım eşinin nekadar hoşuna gidecek. Bende hiç gelemem haksızlığa.

Redkids oturma odamız biraz küçük akşamları kesinlikle ışık açmayız televizyonun ışığı yetiyorda artıyor bile 😀 bulaşıkları sudan geçirirken bir kaç tanesini geçiririm suyu kapatıp altta biriken suyla kirini aktırırım 😀 suyu çok açmam dedeme çeşmeci suyu çok açınca devir hızlı döner Buda faturanıza yansır çok gelir demiş o yüzden az açarım gerçekten fazla tutumluyum ben ne kadar tutumluysam eşimin eli o kadar bol maalesef 😀😀

Redkids yiyeceklerden konulabilecekleri ucuzken alıp buzluğa koyarım, günes gelen odaların perdelerini sabah erkenden açarım yer silme suyunu balkona dökerim(kışın), markete gitmeden ihtiyacımı belirler ona göre üzerime para alırım. harcanacagini bildiğim için bozuklukları hemen kumbaraya atarım vs, aslında kendimi cimri ve tasarruflu sanıyordum ama değilmişim

Redkids normalde hiç tasarruflu değilimdir yani ama artık öyle olmadığını bu şekilde hiç birsye varamicagimizi anladım 🤦‍♀️ sebze alışverişi vs yaparken pahali yerden değil uygun yerden almaya çalışıyorum başka markete falan bakıyorum. Özellikle bazen İnternetten getirmek daha uyguna gelebiliyor. Biseyleri buzluğa atıyorum fazla gelen şeyleri. Yemeklerde de buzluğa hazırlayıp koyduğum o anda fazla olan bir suru şey hem kurtarıcı da oluyor ☺ birde en en önemli taktik bence aç disari çıkmamak özellikle markete gitmemek gerekiyor kesinlikle çok fark ediyor açken yapılan alisverisle tokken yapılan alışveriş arasında çok fark var

Redkids Anladığım kadarıyla herkes ekmekten müzdarip galiba rkmegi küp küp kesip fırında kızartıyorum hem corbalarda güzel oluyor hemde kuflenme falan olmuyor. Kıbrıs tatlısı yapiyorum bazen yogurdugun hamurlara un gibi koyuyorum

Redkids hiç tasarruf yapmıyorum yapamıyorum yeni keşke tasarruf yapabilsem tasarruf edeceğim her gün alışveriş yapıyorum 🤦🏻‍♀️ Eşim eksiklerin hiç bitmiyor diyor

Redkids Bizim ev çok kalabalık tasarruf yapamıyoruz ama belki ilerde evlenirsem orda yaparım şimdi kapiyim burdan bilgileri evlenince lazım olur 😃😃

Redkids valla çok var bayay ekmekleri kurutup robottan geçiririm, şişede yağ bitince o şişeyi en az 2 3 saat yagdanligin üzerine ters bir şekilde koyarım ki içindeki iyice aksın, salça bitince kavanoza su koyup çalkalarim yemeğe dökerim, bulaşık makinesi tabletini ikiye bölüp kullanırım, akşamları mutfak bezlerini domestoslu suya koyarım sabah da o suyla tuvaleti yıkarım,fanusta balığımız var balıkların suyunu değiştirirken eski suyu çiçeklerime dökerim, şampuanı bitince suyla çalkalarim daha da var da bu kadar yeter🤣😂

Redkids hiçbi tasarrufum yokbi tek su o da doğada suyun önemi için. Su kaynakları tükendiği için..

Redkids ışıklara çok dikkat ederm bayat ekmekler kurutur ekmek içi yaparım çamaşır bulaşık gibi beyaz eşyaları akşam çalıştırırım

✅Kullanmadığım sürece bütün fişler çekilidir evde hiç takılı priz bırakmam.
✅Gereksiz alışveriş asla yapmam. Bir şey lazımsa eğer önce evdekini kontrol ederim mutlaka.
✅Karnım açken asla markete girmem😂😂😂
✅Çamaşır ve bulaşık makinesini ekonomik ayarında akşam 9dan sonra çalıştırırım.
✅Toz deterjan ve yumuşatıcıyı ölçeksiz asla koymam, ölçeksiz çamaşırlar temiz olmuyor güzel kokmuyor. Bunu dikkate alın değişimi farkedeceksiniz.
✅Cepte cüzdanda alışveriş sonrasında kalan bütün bozuk paralarımızı kumbaraya atarız. Her sene sonu heyecanla o kumbara açılır. Geçen yaz tatilinde biriken bozuklarla tüm yeme içme masraflarımızı karşılamıştık, müthiş para birikmişti.
✅Son olarak 😂😂 Eşim sabah işe giderken ona hep şey derim “oraya aynanın önüne bi yirmi lira bırakır mısın canım bugün bla bla alıcam lazım” Aslında param vardır ama o yirmi lirayı hemen kenara köşeye sokarım. Alışverişe çıktığım zaman o paralar çok lazım oluyor en sevdiğim tasarruf hareketim bu🤣🤣🤣

NaimeYilmaz, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

-bitmiş şampuan Şişelerine ya da deterjan şişelerine su koyup kullanırım
-yemek arttıysa buzluğa koyarım ekmek arttıysa onu da buzluğa koyarım sonra çıkarıp yerim evde sebze fazla alınmışsa onu da buzluğa koyarım ihtiyacım olunca çıkarır kullanırım
-Çamaşır makinesini ve bulaşık makinesini gece çalıştırırım çamaşır sepeti iyice dolmadan, asla makineyi çalıştırmam
-Suyu dikkatli kullanmaya çalışırım elektriği de çok yakmamaya çalışırım prizde fiş varsa çekerim
-her şeyimi toptancıdan alırım daha uyguna geliyor, sıvı sabun deterjan falan hep beş kiloluk ve uygunlardan seçerim