Anna_karenina1 adına çok sevindim kuzummm hayır yanlış yapmadın sen seni doğru yola ileten Rabbime şükret 😇 er yada geç annende anlayacak hak din İslam İncil De Allahın gönderdiği kitap ama onda da kuran ve peygamberimizin geleceği yazmakta çok güzel Bi adım atmışın Allah hidayetini arttırsın
Annem ve dinim
Anna_karenina1 Hayırlı olsun inşallah. İçinizden geleni ve doğru olanı yapmışsınız. Ama annenizin size bu kadar sert tepki vermesini anlamadım sonuçta kendisi de zamanın da bir müslümanla evlenmiş ve sizin de aynı şekil de müslümanla evlenmenize müsade etmiş.Evlenince çocuklarının babalarının dinini seçme ihtimalini hiç mi düşünmemiş
- Düzenlendi
bitterdelisi24 Hiç alaycı konuştuğumu düşünmüyorum. Tam olarak böyle bir söylemleri olduğunu düşünmüyorum. Güldürdü beni bu da yorumuma yansıdı. He birde hak din sadece İslamdır. Bu konuda tartışmaya girmeyeceğim.
Anna_karenina1 hayırlı olsun öncelikle. Kabullenmeleri zaman alacaktır kabul etmeseler dahi karar sizin yetişkin biri olarak. Annenizde olsa başkasda olsa kararınıza saygı duymak zorunda. Siz kararlı ve istikrarlı olursanız hersey daha güzel ve kolay olur. Kulaklarınızı tıkayın
Anna_karenina1 cok derin bir konu o yuzden mutlaka hocaya sormalisin danismalisin akil almalisin.bizim dinimize gore annenim sana hakkini helal etmesi gerekiyor ve anneye saygisizlik yapilmaz gonlumu almaya calismalisin.guzelce anlatmalisin.o da kendine gore hakli.suan empati yapiyorum benim kizim evlenip hristiyan olsaydi din degistirseydi ayni tepkiyi verirdim.onlarin dini nasil bize tersse bizim dinimizde onlara gore ters.ama dedgm gbi mutlaka bir hocaya durumu anlat annenden helallik al ve arayi duzelt
Anna_karenina1 ne mutlu sana sen hakkı seçtin annen batıldan döner umarım oda gözünü açar kötü birsey yapmadın annenin sana saygı duyması gerek
Arasemir11 inşallah bunu çok istiyorum gerçekten
Trendyol gece sabaha kadar bu konuyu araştırdım bu konuda helallik rızası olmasa da olurmuş o da alışacak bu duruma er geç
Bal_kizin_annesi olacak başka yolu yok bunun
Kumruu zaten beni çıldırtan nokta bu ben anlasma ile evlendim sende öyle yapsaydın ve çocuklar annenindir her zaman dedi ve bunu kabullenemiyor
Popy_ çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için 🥰🥰
Orada isa dan sonra yalancı peygamber gelecektir yazıyor
Aysimammm şuan öyleyiz hiç konuşmuyorum
Anna_karenina1 Merhabalar, Öncelikle hayırlı başlangıçlar olsun. Güzel bir yola başkoymuşsunuz, niyet etmişsiniz nasip olmuş. Hakkıyla üstesinden gelebilmeyi nasip eylesin mevlam..🌸
Annenizin verdiği tepkiye gelecek olursak kendimden örnek vereyim eğer müslümanlıktan Hristiyanlığa geçseydim belki benim annem de aynı tepkiyi verirdi. Yani bu olası bir durum çünkü sizin din değiştirmek ile yoldan çıktığınızı düşünüyor olması normal, onun doğruları Hristiyanlık olduğundan.
Ama içinizi ferahlatmak için şunu eklemek isterim, annenizle elbet bir gün barışacaksınız birbirinizi kırmayın. Hatta sizin ahvalinizdeki sakinlikten yanlış bir yola sapmadığınızı anlamış olur hem. Ben yıllar önce merak edip Matta, Markos, Luka ve Yuhannayı okumuştum. Hepsini detaylı hatırlamak mümkün değil ama ortak olarak hatırladığım şunu söyleyebilirim ki Kuranı Kerimde geçen Hz. İsa’nın yaşadıkları da incilde hikayevâri şekilde anlatılıyordu. Annenizle konuştuğunuz vakit islam dininin Hz. İsa’yı da diğer peygamberler gibi kutsal gördüğünü, tek tanrılı inanca sahip olduğunu, Kuranı Kerim’de de Hz. Meryem ve Hz. İsa hakkında güzel şeylerden bahsedildiğini söyleyebilirsiniz. Yine de kabullenmek istemiyorsa elbet bir gün bu halinize alışacaktır. O bir anne, evladını istese de atamaz.
Din konusunda ise helallik haramlık düşmez çünkü yaptığınız yanlış değil. Anne babaya üf bile denilmez lakin söz konusu kızlarının açılmasını istemek, müslüman olmasına karşı olmak gibi şeylerse bu konularda itiraz etme hakkı vardır. Anneniz müslüman da olsaydı sütümü helal etmem dediğinde sütü haram olmazdı çünkü süt bebeğin hakkıdır. Annenin mülkü sayılmaz bebek için varolan bir şeydir. Sadece gönülden istiyorsanız zahmetli de olsa göze almış olmalısınız. Umarım çevrenizde size destek çıkanlar ve teselli bulacağınız birileri olur. 🌿
Anna_karenina1 İster kabullensin ister etmesin farklı bir din de biriyle evleniyorsan çocuklarının ilerde o dini seçme ihtimalini düşünecek insan. Siz de kendi içinizden gelen ve inanmak istediğiniz dini tercih etmişsiniz. Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah belli ki verdiğiniz karar da çok mutlu ve huzurlusunuz daim olsun inşallah.
Kumruu çok şükür çok mutluyum rabbim herkese nasip etsin bunu içinde ki huzur bambaşka insanın
Anna_karenina1 ciddi mi ben mi yanlış biliyorum 😕
Anna_karenina1 tebrik ederim canim dinlerin en üstünü ve en güzeli olan İslam dini ile Allah seni odullendirmis.Allah kabul etsin.Mubarek olsun.cok sevindim.En doğrusunu yaptın sen.Hic canını sıkma.
Allah seni beyensin mümin kullarına beyendirsin🌸🌸❤️❤️❤️
Popy_ evet yalancı diyorduk
Anna_karenina1 hmm anladım
Anna_karenina1 canım hoşgeldin dinimize kullarım olmadan cennete girmem diyen peygamber efendimiz sav ümmetiyiz çok sevindim çok gurur duydum cesaretini tebrik ederim anneninde alışması uzun sürecek sabır rabbim senin bütün günahlarini bağışlasın sabır versin herşey gönlünce olsun inşallah