• Muhabbet
  • Bebeklerin ikindi vakti uyuması günah mı

Ruzgarinannesi günah değil tabiki büyük insalar ikindi ve akşam ezanı arası uyuduğu zaman iyi değil diyolar günah değil tabiki ben uyurdum eşim kaldırır dı uyuma iyi değil derdi🤷‍♀️

Ruzgarinannesi Kimin dediğini görmedim ama öyle bir şey duymadım hiç. Kerahat vakti uyunmaz derler. Ona da günah yada haram diye bir fetva verilmemiş. Mekruh denilmiş, mekruh demek de hoş görülmemiş demek oluyor.
Mesela birine akşam vakti uyumak iyi değil denilmiştir, günün daha verimli geçmesi, kalkınca sersemlik oluşturmaması içindir aslında ama uyunmaz deyince bunu haram ve günaha yormuştur. Bir şeye gerçekten haram demek için Kuran ve Sünnete bakmak gerekiyor. Elbette günah değil akşam uyumak.

Ruzgarinannesi ıkındı ve aksam saati arası uyumak degil dir.dinen de böyledir. Herkes için geçerli cnm.netren araştırabilirsin veya bir hocaya sorabilirsin

Ruzgarinannesi simdi kerahat vakti sanirim yanliş bilmiosam peygamber efendeniz ikindi aksam arasi uyuyup uyanan sadaka versin demiş o saatte uyuöak pek iyi degilmiş musibet Hadis-i Şerifte:“İkindiden sonra, uyuyup da aklını kaybeden kimse, yalnız kendini kınasın.”(Kenzu’l-Ummal, h. No. … Güneş’in doğmasından sonra bir rehavet olup, çalışmanın şevkini azalttığından ve bereketsizliğe sebebiyet verdiğinden, hadiste “hilaf-ı sünnet(sünnete aykırı) olarak değerlendirilmiştir.

Ruzgarinannesi keraat vakti. akşam ezanından önceki 45 dakikalık gün batmasına yakın olan o zaman diliminde namaz kılınmaz. Ve uyunmaması gerektiği söylenir. Şaman dinlerinin güneş batmaya yakın yaptıkları ayinler nedeniyle o vakitte dini bir ibadet olan namaz kılınmaz. Uyuma meselesine gelince “keraat vakti uyuyan akli dengesini kaybeder” diye bir şey duymuştum. Ne derece doğru bilmiyorum.

Ruzgarinannesi günah değil ama ikindiyle akşam arasında uyumak yani kerahat vaktinde uyumak iyi değildir.Bebekler için yapılcak bişey yok ama normal bireylerin uyuması iyi değildir

ikindi ve akşam ezanı arası uyumak iyi değil hatta bizim köyden bir kız o saatlerde uyumuş aklını yitirmişti hocalara falan götürdüler.en son bir hoca bir türbeye götürün orada yatsın o gece demişti. ( türbenin ismini hatırlamıyorum)göturmüşlerdi. kız biraz kendine geldlmisti….kızım iki yaşında hep o saatlerde uyur uyandığında aglayarak kalkıyor

Ama bebek bu benim kızımda o saatlerde uyuyo . Uyutmasam ağlıyor huzursuzlaşıyo

Ask_hosmus ben hepsini okudum bitirdim dün akşam okudum gerçi şu an eşim işe gitmiş benim afedersiniz çişim geliyor gidemiyorum korkudan tuvalete ve uykum çok var uyuyamıyorum 🥺😧😧😂😂