Dilarra Doğduğundan beri kızıma kitap okuyorum, saatlerce konuşuyorum hatta o kadar çok konuşmama alışmış ki sustuğumda ağladığı olur, şuan tekrarladığı şeyler baba,dede,nana, mama falan onları da bilinçli söylemiyor babıldama evresinden dolayı dilini keşfettiğinden konuşuyor. Anne sütü de alıyor, ne verirsem iştahla yiyor ama bebeğim zayıf, bende zayıfım babası da zayıf. Düşünüyorum da tombiş bir kızım olsaydı kucağımda taşıyabilir miydim diye 🤭. Gittiğim doktorlar da minyon olacak derdi. Hamileyken gittiğim doktorum bile kilosunu sorduğumda gelişimi güzel, kilosu da çok fazla değil ama normal. Senin bünyende birinden iri bir bebek bekleyemeyiz doğumun da kolay olur derdi. Hatta kayınvalidem hep başkalarının bebekleriyle kıyaslamadan laf çarpıtırdı işte o bebek çok iri olduğu için kendini çevirebiliyor dönüyor falan derdi benim bebeğimi ima ederek işte o daha dönemez, emekleyemez kilosu yok gibi bir anlamda konuşurdu. Ama kızım minicik olmasına rağmen 6 7 aylıkken emeklemeye başladı, hani yeğenlerim hep 10 12 ayda başlamıştı onlara nazaran diyeyim. Bir yeğenim 4 buçuk yaşında konuşmaya başladı, bir arkadaşın çocuğuna herkes disleksiye benziyor doktora götür dediler hiç bir şeyi çıkmadı, bir tanıdığımın bebeği 2 yaşına yakın yürüdü. Şuan hepsi kocaman olmuşlar okula gidiyorlar. Vaktinde üzüldüklerine diğer çocuklara nazaran kendi çocuklarını daha yeteneksiz, gelişimsiz düşündüklerine değdi mi? Asla o kadar üzülmeye değmedi.
Sizin üzüldüğünüz nokta bebeğinizin kıyaslanması esasında. Bu konuşma geçene kadar sağlıklı bir bebeğiniz olduğu için şükrediyorsunuzdur içten içe. Başkalarının moralinizi bozmasına müsaade etmeyin. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa çok da dert etmeyin illaki konuşacak bir gün, hatta bu sefer de susmasını isteyeceksiniz belki. Her çocuğun bir zamanı var, bebeğinize zaman tanıyın. İlgilenmeye devam edin, o zamanı geldiğinde istediği zaman konuşacaktır. Ben hep hayretler içinde bakıyorum şahsen kızıma, 2900 gramdı, bu günleri görmek hayal gibi gelirdi hep. Allah yok iken var etmiş, bundan güzel gelişim mi var? ☺