Adetliyken imam nikahı bozulur mu
- Düzenlendi
prenses88 Bence bi tazelesinler. Eşide ne terbiyesiz nerden aklına gelmişte kadını kolay yoldan boşamaya çalışmış. Pislik
prenses88 bu tartismada soylencek soz degil ya Allah korusun dusunsene nikahin dusuyor ve bi omur evli oldugunu sandigin adamla zina ediyorsun cocugun oluyor vs.. Allah korusun. Niyette onemli tabii ama şüphede kalir insan bence cami hocasina gitsinler hem bu konu hakkinda ciddi manada bilgi sahibi olsunlar hemde nikah tazelesinler.
prenses88 bozulur bacım sadece kendinde değilken yani zil zurna sarhoş olup ertesi gün bişey hatırlamıyorsa bozulmaz. Biliyorum çünkü babam kendini kaybedecek kadar içip anneme boş ol demiş 3 kere cami hocasına sormuşlar bozulmaz nikahınız sarhoşun mektubu okunmaz demiş 😘
prenses88 internetten çoğu şeye inanmayın fetva hattını arayın ama benim ablam bi kere boşandı biliyorum bu konuyu erkek boşamak için bile değil sinirle bile söylese nikahın bir telak I düşüyor nikah 3 telak tan oluşuyor 1 telak duşunce eşler arasında konuşulup anlaşılırsa bi sorun olmuyor ama adam bir başka gün başka şekilde yine boşama konuyu ağza alırsa busefer 2. Telak düşer ve nikah artık bozulmuştur ve kadın iddetini beklemek zorundadır ve son olarak 3. Telağı söyledikten sonra artık birdaha asla evlenmemek üzere boşanılır
Adetliyken falan alakalı değil kadın sadece hamile ise boşanması olmaz gerisinde telaklar bozulur ve nikah düşer Allah affetsin ama bir telakları düşmüş oluyor bilginiz olsun arkadaşınıza söyleyin eşi birdaha söylerse dinen boşanmış olurlar
prenses88 Böyle bir hüküm var. Adetliyken üç defa boş ol demesi çok hoş karşılanmayan bir boşanma şekli ama bir talak ile boşanmış oluyor. Öfke halinde de söylenilen boşama geçerli sayılıyor sarhoş ve bilinç kaybı yaşamadığı aklı başındayken boş ol dediği sürece. Boşanmayı düşünmüyorsa eşi de pişmansa tekrar nikah tazelemeleri gerekir. Zaten tazeleyecekleri zaman iki şahit ve bir imam bulurlarsa tekrar sorabilirler.
Bişey dicem boş ol dedikten sonra aynı çift tekrar evlenmek istediğinde kadının başka bi adamla imam nikahı kıyıp ilişki yaşaması gerekmiyor mu? Hatta osmanlı döneminde bu işi yapan insanlar bile varmış hülleciler. Yanlış anlamayın emin olamadıgımdan soruyorum okulda hocamız anlatmıştı bize de.
- Düzenlendi
Ayysssn Bahsettiğiniz hülle oluyor öyle bir durum var ama Onun için bir kadının aynı adam ile üç kere evlenip üç kere boşanması gerekiyor. Ancak ondan sonra başka biri ile evlenip boşanması gerekiyor. Yani bir evlilik içinde üç defa boşayınca olmuyor. Bu bahsedilen bayan ve eşi dini olarak ilk defa boşanmış oluyor.
zarifhanim Anladım ben bu durumlarda oluyor diye biliyodum teşekkür ederim🥰
- Düzenlendi
Ayysssn Bir kere temelli boşanınca eşler pek geri dönmüyor birbirine. Hani üç defa aynı kadınla evlenmek çok nadir bir durum ya o kadar kararsız olunacağını sanmam. Rica ederim 🤗
prenses88 Dinin islamı boyutunda haber vereyim 3kere boş ol demek doğru deyil zaten bir kere boş ol denildiyinde boşanmış durumda oluyorsunuz Boyle durumda zaten kadın onun hanımı sayilmiyor kimi bosuyor))
İkincisi adetliyken verilen talag yani boşanma gecerli deyil yalnız adetden temizlenip ve kadına dokunulmadan boş ol denirse bu sayılır🌸