123loriyy Sadece sancıyla hastaneye gittim 3 hafta yattım ve birden doğuma alındım. Bebeğim iri ve suyu fazla diyerek Sezeryan olacağımı söylemişlerdi. Aslında sağlık bakanlığı izin vermediği için ilk normal Doğuma Zorlandım ama Rabbim nasip etmedi. Çok fazla detaya inmeyeceğim. Sadece ben hiç birşey bilmeyerek girdim. Ameliyathaneye girdiğiniz de biraz soğuk olacak, bir sürü insan olacak bunlardan ürkmeyin hepsi sizin ve meleğinizin kavuşmanasına yardımcı olucak. Allah’a sığının hiç bir şekilde korkmayın inanın ki hepsi 10 dk içerisinde bitiyor. Sezeryanda Spinal olursanız hiç birşey hissetmeyeceksiniz bundan emin olun. Belden aşağısı uyuştuğu içinde sonda takılırken hiç bir acı hissetmeyeceksiniz. Sizi konuşturacaklar bir bakmışsınız ki meleğinizi 10 dk içerisinde göreceksiniz ALLAH’IN İzniyle. Sizi odanıza götürecekler peşinizden meleğinizde.. Ben 4 saat sonra kalktım hemşireniz kaç saat der bilemem ama yürütmek için sizi kaldırmaya gelecekler aynı zamanda sondanıza bakacaklar duruma göre ya orda ya da duruma göre çıkarırlar yine anlamayacaksınız. Kasarsanız kendinizi biraz canınız acıyabilir. Yürütmek istediklerinde dikişleriniz sızlayabilir ama “yapamam, kalkamam” demeyin.. “Ya Allah Bismillah” diyip yere kesinlikle bakmayın, bakarsanız başınız dönebilir bu yüzden karşınıza bakarak yürüyün. İnanın başarabilirsiniz. Çünkü artık annesiniz ❤️ Gazızını çıkarmanız gerek bunun için kayısı suyunu tüketin ve birde Spinalin narkoz etkisi olacağı için sek bir kahve için başınız ağrıyabilir önlemini alın, ben unuttum 🥲o yüzden çok pişmanım ve acısını çok çektim. Sonrasında sütünüzün gelme durumuna bakacaklar, elbet duymuşsunuzdur Sezeryandan sonra çok nadirdir sütü gelen anneler. Bazılarında az az gelir bunu görürseniz sakın ama sakın üzülmeyin sütüm gelmiyor, yetmeyecek demeyin. Bana yardımcı olan hemşire “Ah sütüm gelm…” dersen bile o gelen sütünde gider dedi. Ben hep inandım. Çay kaşığının yarısı kadar bile çıkmamıştı ve ben temas kuramamıştım. Bebeğim yoğun bakımda olduğu için sağarak verdim. Siz inşallah bu durumu yaşamaz, meleğinizi kendi kollarınızda emzirirsiniz. Az geldiğini düşünürseniz de hurma yiyebilirsiniz ve bol bol su içebilirsiniz, rezene çayını bir kere içtim ben çok faydasını gördüm. 2. günde bir biberonu doldurdum 🙈İlk başlarda eğilirken, hapşırırken birde öksürürken azıcık canınız yanabilir ama inanın meleğiniz kucağınızdayken geçiyor anlamıyorsunuz bile. Ben tek başımaydım bebeğimden 4 gün ayrı kaldım 5. Gün kavuştum. Eşim yanımdaydı ama oda bir yere kadar yardımcı oluyordu. Eve geldiğimizde de yine tektim Rabbim güç kuvvet veriyor. Hiç bir zaman moralinizi bozmayın, olmayacak, yapamayacağım demeyin. Siz dünyanın en güzel makamı “Annelik” rütbesine ulaştınız ❤️ Herşey bundan sonra daha güzel. Sakın korkmayın.