Bsksbb01 Özelde ve diğer şehirlerde aynı mı bilmiyorum ama Eskişehir’deki devlet hastanelerinde prosedür gereği sezaryen yapılabilmesi için 30 saatlik bir süre bekleniyor normal olmazsa sezaryene alıyorlar. Ben kuzenimden 3 gün sonra doğum yaptım. Onun açılması olmadığı ve suyu azaldığı için 30 saat beklettiler, suni sancı ve açılma için iğne yapıldı sonra sezaryene aldılar iki doğumu bir arada yaşamış oldu. Bir riskiniz yoksa normal doğuma müsaitseniz devlet hastanesini bir araştırın derim.
Benim muayenelerimde hiç risk yoktu 6. Aydan itibaren bebeğim doğum pozisyonu aldığından normal doğum olacağı söylenilmişti. Bir risk olmadığı için devlette doğum yaptım. Tek kişilik oda,plates topu egzersiz yapabileceğim her şey, benimle ilgilenen başıma ayrı bir hemşire verildi özel hastaneden farksızdı. Hani hemşireler gelip elimi bile tutup teselli ediyorlardı, sakinleştirmek için konuşuyorlardı sürekli. Kime anlattıysam çok şaşırıyordu ama aşırı memnun kaldım. Sadece doğumumu ebeler gerçekleştirdi. Bir sorun olmadıkça doktorlar sadece sezaryene giriyorlar.
Doğum sonrası da çok güzel muamele gördüm, anne yanı hemşiresi ayrı, bebek doktoru kadın doktoru, bebek hemşiresi, emzirme danışmanı hepsi gelip konuştu durumumuza baktılar. Hiç bir şey bırakmadılar bize velhasıl. Bulunduğunuz ilin devlet hastanesindeki doktorlarını çevrenize sorabilirsiniz, orada doğum yapan yakınlarınızdan gördükleri muameleyi öğrenebilirsiniz en iyi öyle karar verilebilirsiniz. Ben şahsen çok memmun kaldım, arkadaşlarım da çevrem de çok memnundu. Karnına dirsekle bastırıyorlar, bağırıp çağırıyorlar tersliyorlar falan diyip korkutan da olmuştu ama hiç birine şahit olmadım açıkcası. Kibar davranınca öyle muamele görüyor insan, bende orda bağırıp çağırmadım yani saygı duyuyorum işleri çok zor, bebek gibi bakıyorlar insana sonuçta. Covidden dolayı odalar tek kişilikti, içeri eşimin çiçeğini bile almadılar sterillik konusunda da içim rahattı, mahremiyet açısından da öyle. Velhasıl önemli olan sizin ilinizdeki doğumhane ve çalışanlar 🤗