Ecivicivokke Hanımlar bebişim gece acıkınca çok ağlıyor uykusu kaçıyor ben mama yapana kadar bende uyumadan biberona mamayı hazırlayıp kaloriferin üzerine koyuyorum sıcaklığını koruyor ancak mamanın besin değerini düşürüyor mu bu yaptığım bilmiyorum sizce yanlış mı yaptığım?
Deleted14 Ecivicivokke benim bildiğim mama yaptıktan sonra en geç 1 saat içinde verilmesi gerekiyor yoksa bakteri üretiyormuş diye duymuştum
TombulHatun Ecivicivokke bizim doktorumuzun söylediği hazırladığın mamayı hiç içmediyse 24 saat buzdolabında max. 1 saat oda ısısında muhafaza edebilirsin. eğer bebek içtiyse kalan mamayı mutlaka dök daha sonra içirme dedi canım. ben termosa su hazırlıyorum gece yatmadan içebileceği sıcaklıktan bir tık sıcak oluyor gece uyandığında 10 sn hemen hazırlayıp veriyorum
Pembekuala Ecivicivokke mama kapları oluyo, ben onlardan aldım 3 bölmeli her bölmesine 120 cclik mama koyuyorum, yanınada termosa sıcak su koyuyorum, gece uyanınca hemen başucumda ayarlayıp veriyorum ben, çok fazla bekletmeyin mamayı
Ecivicivokke TombulHatun mantıklı canım bende öyle yapayım böyle tehlikeliymiş ya gerçi uzun süre bekletmiyorum ama yine de hiç riske gerek yok
Ecivicivokke Pembekuala aynen öyle yapayım bende yanımda termosla hazır olsun su o içtikten sonra yukar biberonu tekrar getiririm yanıma diğer uyanmaya kadar
Nietzsche Ecivicivokke En fazla 1 saat bekler oda ısısında ,sen bir de peteğin üstüne koyuyormuşsun. Yaptığın tehlikeli, arkadaşların dediği gibi sıcak su beklet yanında, 2 dakika da yaparsın .
Gutmamy Ecivicivokke 5 dk bile beklemesi oldukça zararlı. Benim Dr m asla tavsiye etmiyor beklemiş mamayı .
TombulHatun Gutmamy yapılıp hiç içilmediyse buzdolabında 24 saat bekletebilirsin demişti hiç bekletmedim ama ay kimseyi de yanlış bilgilendirmek istemem😔 ben bana söyleyen doktorun yalancısıyım 🤭
Gutmamy TombulHatun 24 saat Cook uzun bir süre canım mama için. İçsin icmesin hiç farketmiyor ki sonuçta bekliyor o mama. Benim Dr 5 dk bile beklese asla verme dedi. Zaten dikkat ederseniz beklemiş mamanın rengi değişiyor.kokusu bı ayrı kokuyo
TombulHatun Gutmamy ya doğrudur hiç bekletmedim bu zaman kadar ama iyi ki uyardın başkası benim yazdığıma dayanarak bekletseydi üzülürdüm. Teşekkür ederim
Ecivicivokke TombulHatun yaa hazırlamak zor değil de bizimki kiyametleri kopariyor beklemesin diye yapıyordum ama öğrendiğim iyi oldu
Sadee_kuftee Ecivicivokke kokar zaten öyle o. Öyle yapacağınıza sıcak su koyun biberona mama yanınızda bulunsun uyanınca kaç kaşık atıyorsanız atın içine çalkalayın verin. Daha mantıklı