Sahra5 domates rendesi ben de gördüm ama hiç yapmadık öyle. Tuzsuz domates salçası kullanılır, tuzlusu geç yumuşatır çünkü. Soğan sarımsak rondodan geçirilir. Çok incecik doğranır ve suyu sıkılır yıkanır. Çünkü eğer suyu sıkılıp yıkanmasa sonradan midede rahatsızlık yapıyor. Maydanoz, istediğiniz kadar isot(biz pul biber diyoruz). Kişi başı 1 çay bardağı bulgur kullanılır. (Esmer bulgur makbul olanıdır) etli yapılsa da biz çok et koymayız. Yani 1 kilo bulgura 200 gr sinirleri alınmış yağsız ince çekilmiş kıyma koyarız.
İlk önce soğan sarımsak salça pul biberin bir kısmını ve eti harmanlıyoruz ve bu harcın üzerine yavaş yavaş bulguru ekliyoruz (domates salçası bol olacak) susuz yoğuruluyor. Orta yumuşaklığa geldiği zaman 1 limonu ince dilim dilim yapıp kabuklarıyla koyup yoğurmaya devam ediyoruz. Limonlar suyunu salınca kabuklar çıkarılıyor. Çok kuru olduysa biraz su eklenerek yoğurmaya devam edilir. ( pul biber önceden ıslatılmış olursa yapını ve rengini verecektir. Etli çiğköfte olduğu için biber sıcak suyla ıslatılmaz. Hatta hava sıcaksa köfte yoğurulurken içine buz konulur) yumuşadıysa biber harcını ekliyoruz ( ve biraz da kimyon - mideyi rahatsız etmesin diye-) biber güzelce harmanlandıktan sonra maydanoz nar ekşisi biraz da hakiki zeytinyağı eklenip bi kaç tur daha yoğurulur. Tuzu falan ayarlanır kendinize göre. Böyle tabaklara servis yapılır. Son olarak; kadın kuvveti, köfteyi yoğururken ,etin sürtünme kuvvetiyle pişmesine pek yetmiyor. O yüzden erkek kuvvetiyle yoğurulması gerekir( toksoplazmaya dikkat etmek gerek). Biz kadınlar yapınca etsiz yapmaya çalışıyoruz daha çok. Bütün malzeme aynı sadece et yok.