• Muhabbet
  • Eş konusu dışarıdan biri olarak fikir verin lütfen

Merhaba kızlar ben direk konuya gelicem aşırı gerginim şimdi bizim evimiz dubleks tarzı kızlar kayınvalidemle bir yaşıyoruz ama benim ev otel rolünde ben 4 buçuk senedir evliyim 2 de çocuğum var ve artık bu düzenden yıldım. 2 senedir eşime eve bakım yapılması lazım yapalım düzenimi kurayım evimde olayım diyorum hani annen yine yanımızda olsun ama ben kendi evimde olayım eşyalarımı kullanayım istiyorum dedim birincisi bu düşüncem sizce hatalı mı? Neyse diğer konu ben bunu söyledim diye eşim beni asla anlamıyor sürekli olayı farklı yere çekip konuyu kapatıyor ve benim bu düzende devam etmemi istiyo e tabi ben istemediğim için de kavgamız bitmiyo Allah aşkına bana bir akıl verin ben ne yapmalıyım ya 24 yaşındayım ve bu hayatı gerçekten istemiyorum artık resmen birbirimizi hep yanlış anlıyoruz eşim sürekli birilerinden akıl alıyo sözde mantıklı olanı söylüyorlar ayağına tüm herşeyimiz birbirine giriyo artık ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim bu da ikincisi. Lütfen bana bir yorumda bulunun ki ben mi yanlışım abartıyor muyum bir anlayayım. Yani bir kadının kendi evinde kendi düzeninde olmak istemesi yanlış mı ben bunu söyledikçe abartıyorsun öileltin ne derdi var şükür et diyip geçiştiriyo ve ben artık bunaldım yorulduk bıktım yani inşallah beni anlayan biri çıkar şimdiden teşekkür ederim

Bal_kizin_annesi değil mi ama anlatamıyorum bı eve para harcamayalım diyip duruyo eşim ama bu evde 1 sene mi 10 sene mi oturcaz Allah bilir

3oda1salonmide malesef bende buna benzer bi durumdayım insanın eşi yardımcı olmayınca gerçekten evlilik bile çekilmiyor ben de napıcam bilmiyorum canım Allah yardımcımız olsun anlıyorum ben seni haklısın ama erkekler işine gelmeyeni anlamaz malesef

SevgiliAnne bu konuda malesef ki çok haklısın işine gelmeyeni anlamıyorlar asla ve evlilik çekilmez bir hal alıyor Allah yardımcımız olsun

3oda1salonmide kesinlikle cok haklısın bu senin en dogal hakkın ah bu erkekler evlendikten sonra bile neden hep analarının dizlerinin dibinden ayrılmaz ki

3oda1salonmide Siz hatayı evlenirken kayınvalidenizle aynı evde yaşamayı kabul ederek yapmışsınız zaten. Yıl olmuş 2022 hala insanlar kayınvalide ile aynı evde yaşanmaması gerektiğini anlamadılar. İki insanın evlenmesi demek yeni bir ailenin kurulmuş olması demek iki tane de çocuğunuz var ne alaka kayınvalide ile bir yaşamak ? Neden ?? Hasta mı ? Sizden başka bakacak kimsesi yok mu ? Her kadının hakkıdır ayrı evde yaşamak. İstediği gibi bir düzen oluşturup o düzenle mutlu Mesut yaşamak istemek kadar doğal bir istek olamaz. Asla haksız değilsiniz. İstekleriniz beklentilerinizde çok haklısınız. Eşinizle de ciddi bir şekilde konuşun ne demek yani başkalarının etkisinde kalıyor ??? Siz onun kaç yıllık hayat arkadaşı eşi çocuklarımın annesisiniz. Öncelikli sizi dinlemek sizinle mutlu huzurlu olmak olmalı. Siz eşinizin her yaptığına her yanlışına her sizi dinlemeyip başkalarını dinlemesine vs susarsanız sineye çekerseniz bu böyle sürer gider. Bir ömür boyu da değişmez. Ve olan sizin hayatınıza olur. Kavga etmek sürtüşmek ters düşmek tabii ki güzel şeyler değil ama gerektiğinde bunları yapmaktan çekinmemek gerek sizin de bir canınız bir sabrınız bir hayatınız var. Kayınvalidenizle yaşamak zorunda değilsiniz. Aynı evde olmak zorunda değilsiniz. Eğer yeni bir düzen istiyorsanız o düzeni oluşturmak için ne gerekiyorsa yapın. Eşinize anladığım kadarıyla çok susuyorsunuz ne demek ya başkalarının etkisinde kalıyor hayatınıza yuvanıza başkalarının bu kdr dahil olması normal bir durum değil doğru da değil. Bunu kabul etmeyin lütfen. Eşinizin önceliği siz değilseniz siz de ona göre davranın o zaman. Hatasını farketmesini sağlayın bir şekilde. Ben bişeyleri düzeltmezsem eşimle hep mutsuz huzursuz olucaz diye düşünmesini sağlayın. İki çocuğunuz var Allah bağışlasın ama yaşınız daha küçük önünüzde kocaman bir ömür var bu ömrü böyle tüketmeye razı olmayın kendinize yazık etmeyin.

Eddyy ya işin tuhaf yanı ben yine annesini atmıyorum ki ama bunu anlamıyorlar

Bsksbb01 söylediklerinizde çok haklısınız ama benim de vicdanım el vermiyo kızları gelmez yanına okuma yazma yok o yüzden bırakmak acımasızca olur bu yüzden sadece isteğim evimi dezenleyip evimde olmak yine gelsin yanıma yine beraber yiyelim ama onun dışında evine insin bende insan olduğumu bileyim istiyorum bazı konularda aşırı doluyum açıkcası eşime gelince ne kadar çözüm yolu üretsemde asla kabul etmiyo her günümüz kavga her günümüz huzursuzluk böylr nereye kadar gider bende bilmiyorum ama gerçekten yoruldum bu evlilikten

3oda1salonmide 4 buçuk senedir kendi eviniz olmasına rağmen kayınvalidenizle beraber yaşıyorsunuz. Eşiniz bu durumu normal görüyor çünkü onun belki de doğduğundan beri yada bekarlığından beri annesiyle yaşadığı evde hala yaşam sürmek çok normal ve alışkın olduğu bir şey çünkü ev kendi evi, anne kendi annesi. Evlilerin bireysel olarak yaşadıklarının şuurunda değildir hiç eşiyle ayrı eve taşınmadığı için. Siz elbette haklısınız kendi evinize geçip kendi eşyanız ile oturmak istemekte. Hani onun evinde olunca ister istemez emanet gözüyle bakıyorsunuzdur. Ama eşinizin anlamama sebebi bu ve üşengeçlik olabilir diye düşünüyorum. Benim kapımın zili bozuk, eşim aylardır el atmaz. Ben aparatı alır da tamirciyi ararsam anca öyle yaptırırız, çünkü bunu küçük bir iş olarak gördüğünden hep üşenir 🤦🏻‍♀️ birden evinizin masrafını toplu olarak halletmek ona üşendirici geliyorsa siz el atın parça parça işlerinizi halledin derim taşınma konusunda anlaşırsanız..

zarifhanim başka bir yere asla taşınmaz biliyorum bunun olması için büyük bir kavga olmalı ipler kopmalı ama o seviye de değiliz dediğiniz gibi eşime göre normal bir hayat düzeni olduğu için garipsemiyo ve benim başım yanıyo ama ne yaparsam yapayım ikna olmuyo altı üstü ufak tefek bakım yapılacak ve evimin içinde yaşayabileceğim sadece otel olmayacak evim ama bunu anlamıyor ve beni suçluyor annemi yüksünüyorsun diyor halbuki evime çıksam bile beraber yaşayacağız değişen bişey olmayacak yani

Bsksbb01 çok teşekkür ederim inşallah Öylr olur benim tek isteğim benim fedakarlık yaptığıma karşılık az da olsa sonlar da yapsın istiyorum çok şey değil bence ama asla anlamıyorlar

3oda1salonmide Birlik gidenlere hep söylüyorum yine bıkmadan söyleyeceğim eğer kendin isteyerek gittiysen birlik kusura bakma hakkın yok basta kabul etmeyecektin hele hele kiii 1 sene sonra ayriliriz yalanlarina inanip gitmişsen birsey demiyorum daha. Kuzum gitmeyin birlik bir kuru ekmeginiz olsun ama eşinle cocuklarinla bir yuvan olsun. Mesela ben dayali döşeli evimi bırakip kayinvalidemlerin yaninda kendime ait ayri ev yapiyorum yaşlı insanlar isteyerek gidiyorum eşim tek erkek çocuk. Şimdi yarın bir gün birsey olsa ben derim kendime sen istedin. Yani başta kabul etmeyecektin o eşin olacak kişide alışmış rahatliga kusura bakma zor ayei eve cikman🙆🏽‍♀️

Esmerkiz39 işte herkesin anladığı şey ayrı aslında ayrı eve çıkmak istemiyorum ki ben yine bir yaşayalım diyorum sadece alt katta değil üst katta yaşayalım istiyorum anlamadıkları nokta bu

Esmerkiz39 tam olarak anlatmak istediğin bu hani yine aynı düzen değişen ufak tefek şeyler olacak ona bile yok diyorlar