Kızlar yaa moralim çok bozuk . Kızım 2.5 yaşında 1-aydır falan bir yere odaklandığı vakit gözleri kayıyor . Bundan öncesinde böyle bir problem yoktu.Göz doktorundan randevu alacağım ama burda yaşayan var mı ? Geçici bir durum olmasını diliyorum🙏

Dolunayy sıkıntı etme muhtemelen doktor gözlük artı tembellik varsa göz bandı önerir birde İçe mi dışa mı kayıyor vs.bunu baz alarak ileriki yaşlar da minik bir operasyon geçirebileceğini söyler, kuzenim bizzat kendisi yaşadı ve şu an bir problemi yok inşallah sizinde öyle olur 🙏🏻

Dolunayy ben 4 5 yaşımda iken fark edilmişti 5. Sınıfa kadar gözlük kullanmıştım suan kullanmıyorum ama 2.5 yaşı bilemiyorum gözlük kullanmakta zorlanmazsa evladınız geçer inşallah

deleted77İnşallah canım yaaa . Dışa kayıyor . Ya hiç böyle bir durum yoktu,sonradan olabilen birşey mi bu . 1 aydır falan dikkatimizi çekiyor . Ama sadece gözü bir yere dalınca oluyor normalde oyun oynarken vs öyle bir kayma söz konusu değil.

gshande Sonradan mı olmuş sizinde ? Gözleri bir yere dalınca oluyor sadece normalde kaymıyor.

Dolunayy bilmiyorum annem bi gun bayilinca kafanı duvara çarptın ondan olabilir diye düşünüyordu ama bence değil nasil oluştu bi fikrim yok ama gözlük kullandım gecti zaten belirgin de degildi öyle

Dolunayy göz problemleri genetik ve doğuştan olduğu biliniyor, genelde dışa doğru kaymalar ileriki yaşlarda operasyon ile hallediliyor şu an için boyuta göre gözlük kullanımı öneriliyor, tabi doktorunuz daha net anlatır, muhtemelen daha önce de vardır ama düşünmeye ve odaklanmaya net başladığı için aileler genelde 2 yaş sonrası farkediyor 🙏🏻 Çokta canını sıkma halledilebilecek bir şey 🙏🏻🌸

Dolunayy kardeşim de vardı göz kayması 3 yaşında gözlük kullandığını hatırlıyorum düzenli kullanımda düzeldi bir sorun olmadı 22 yaşında şuan o zamandan beri gözlük kullanmamıştı

gshande yaa bizim kızda sürekli kendini yere atıyor acaba ondan mı oluştu kafasını çarpıp diye düşündüm.

deleted77 Genetik hiç birimiz de öyle bir durum yok 6 aylıkken göz muayenesi olmuştu birtek ordada bir sorun görülmemişti. Aslında 1 yaşında tekrar getirin demişlerdi götürmedim . İhmal etmeseysim keşke .. daha önceden yoktu ya eminim bu aralar sürekli kendi ekseni etrafında dönerken gözlerini bilerek yanlara deviriyordu. Bizde dalga geçiyorduk yapma kızım gözlerin kayacak diye . Ya neyse sağol mariciğim içimi rahatlattın yinede sağol 🙏🌻

Dolunayy çarpa vs.de kolayca olabilecek bir şey değil canım, zaten önemli olan 1 yaş sonrası muayeneler, genetik sadece şu an bilinen değil annede en ufak bir sorun olsa dahi maalesef bebeğe çokça geçiyor sadece göz kayması değil ama olsun büyük bir problem değil geçici ya içini ferah tut 🙏🏻

Dolunayy biraz zor olur ama aşılır elbet umarım gözlüksüz halledilebilir bir durumdur

Dolunayy bu arada küçük yaşta gözlük alışkanlığı daha çabuk oluşuyor arkadan destekli oluyorlar ya birde sana çok yakışıyor falan diyerek inşallah çözüm olur 🥰
                        İnşallah iyi bir uzman bulursun 🙏🏻

deleted77 Ay inşallah gözlüğe gerek kalmaz ya ,yani umarım öyle ciddi bir durum değildir . Benim kızımın gözleri çok dalıyor . Annem ve bendede var bu durum😅 işte dalınca kayıyor ama önceden daldığında kayma falan olmuyordu seslenince hemen düzeliyor ama yinede normal bir durum değil dimi 🙄

Dolunayy dalma farklı bişi, düşünme esnasında ve uzağa baktığında özellikle araba seyahatlerinde daha yoğun kayıyorsa muhtemelen tembellikte vardır bide dışa kayma normal değil canım gözlük gerekiyor diye biliyorum da tabi doktor daha iyi bilir 🤷🏼‍♀️ Hem niye ya gözlüklü bebekler çok şirin oluyor 🥰 geçici olsun da gözlük falan bir şekilde halledersin 🙏🏻

Dolunayy canım benim kızımda da oldu 1 aydırlı böyle doktora götürdük geçici durum korkmayın sadece gözetleyin sıklaşması var mı diye eger olursa gelirsiniz demisti suanlık arada yapıyor ama korkuyorum bende. Dışa doğru kayıyor ve kızım daha 15 aylık 😔

Dolunayy merhabalar yaşlar aynı bizdede göz kayma sorunu var maalesef 2 ay önce Dr gördü zor bir muayene oldu tabi çok korktuk muayene sonrası net bir şekilde göz kayması var dendi gözlük kullanırsa genelde düzeliyor ama takmazsa ileride ameliyat ile düzeltiyrz dendi maalesef gözlüğü kullanmadık tekrardan drmuz ile görüşmeye gideceğim bakalım