Arkadaşlar 10 yıl önce gözümde uçuşan minik sinekle doktora gittim . Doktor gözün aşırı yorulmasından vs olur zamanla alışırsın görmezsin dedi . Doğru çıktı artık görmüyorum dikkatli bakmadıkça o uçuşanı. Eğer ışık çakması olursa gelirsin dedi. Ve son günlerde sanki gözümün alt tarafında saniyelik bi ışık geçiyor . Doktordan randevu aldım . Nette okuduklarım hiç iç açıcı değil 😢 yaşayan var m? Nasıl bi süreç atlattınız ? Hemen ameliyat mı ediliyor ?
Moralim çok bozuk gözde uçuşan
Guzellericinden bendede var o sineklerden.Taa yıllar yıllar evvelinden beri.Ama ben alıştım yok olmuş gibiler.Boş açık rekli bir yere (Tavan,gökyüzü,deniz gibi) dikkatli bakmadıkca görünmüyorlar görünmedikleri içinde aklıma dahi gelmiyorlar.Ama bende ışık çakmaları oluyor net bisekilde.Sık değil ara sıra ayda yılda bir ama.Böyle ışıltılar uçuşur gibide oluyor yada bianda mibicik bişey parıldayıp kayboluyor gibide oluyor.Ameliyatmı değilmi bende bilmiyorum canım.Bende bekleyim burda bakalım ne yorumlar yapılacak
Yasak_elma bende de aynı canım ya yıllardır uçuşan var 😥 ışık çakması dediğin gibi arada oluyor çok hafif hissediyorum ama çok az ışık geçiyor gözümün alt tarafından sanki . Benim yeni oldu bu ışık olayı . Nette bi araştırdım körlük olabilir falan yazıyor ya Allah korusun 😢
Guzellericinden Nee bu herkeste olmuyor mu 😫 ben neden herkeste oluyor sanıyorum? Bu bir hastalık falan mı? 😨
Yasak_elma bende de çok olurdu. Neymiş sebebi
Kuzulkurt retinanın yırtılması ile oluyormuş 😢 yıllar önce bi tane uçuşan vardı gitmiştim doktorum böyle söylemişti eğer ışık çakması olursa mutlaka gel demişti . Sezeryan doğumdan sonra görmeye başladım son zamanlarda o yüzden endişeliyim 😥 herkeste olmuyor özellikle miyop olanlarda oluyormuş
Kirpapatyasii sebebi retinanın incelmesi veya ileri durumda retinada yırtıklar oluşması 😢
Guzellericinden ben miyop değilim ki 🤦♀️ Işık çakması nasıl oluyor ki ayy korktum şu an 🙄
Kuzulkurt gözünüzde uçuşan minik sinek gibi bişey görüyor musunuz peki
Guzellericinden Evet görüyorum özellikle gökyüzüne ya da deniz bakınca oluyor, başka yere baktığımda oluyor mu şu an hatırlamıyorum umursamıyordum çünkü 🙊
Kuzulkurt bende de aynısı var . İlk 10 sene önce başladı doktora gittim şuan sıkıntı yok ama ışık çakması olursa gel dedi . Bence bi doktora gitseniz iyi olur 😢
Lavinia_ bu dediğiniz farklı ama . Bizim gibi olanlarda dikkatli bakınca hep görülüyor ve çok önemli ciddi bi durum retina yırtılmasına kadar varabiliyor 😢
Guzellericinden çok geçmiş olsun cidden ciddi bir şey eğer normal bakınca da görüyorsanız göz numaraları kuçulen insanlar da rastlanıyor özelikler
Lavinia_ teşekkür ederim keşke dediğiniz gibi olsa 😢 sezeryan oldum bu kadar korkmadım gözle ilgili şeylerden korkuyorum lazer ameliyatı bile olsa 🥺
Guzellericinden göz çok hasas bir nokta inşallah kötü bir şey çıkmaz 🙏🏻🥺
Lavinia_ Oh be içim rahatladı 😂
Guzellericinden Bana doktor lisedeyken dinlendirici gözlük vermişti ama bunun için değildi. Kitap okuyunca bir süre sonra bulanık görüyordum ondan gözlüğü de kullanmadım pek 🤦♀️