ketenprenses Ben baldo alıyorum. Pilav kaynar suyla yapılır.bende pilavı asla ıslatmadan yapamam🙂 Bu şekilde 1 bardak pirince, 1bardak sıcak su eklerim. Ve tereyağıyla yaparım mükemmel oluyor
Rengarenk Sedaa soğuk su konduğunu ilk defa duydum ben kaynar su koyarım. İşte herkesin farklı bir yöntemi var 😊
Sedaa Rengarenk ben yemeklere felanda hep soğuk su koyarım, hic sıcak suyla yemek yapmadim bu yaşıma kadar 😂 pilavimda hic lapa olmadı simdiye kadar.
masumkoylu Rengarenk Pilavı yapmadan pirinci bi saat oncesinden sicak suyla ıslıyorum ben daha iyi oluyor birde ölçüsünü tutturmak önemli bazi pirinçleri 1e 1 buçuk yapmak gerekiyor birde iyice kavuruyorum oyle yapiyorum
Yasak_elma Pink-pink2 ben kaynar suyla yaparım canım bilmedimki.Ama tabi sen nasıl drnk düsürüyorsan oyle yapmalısın kaynananı ve bi başkasını asla ilgilendirmez onlar yemeye baksınlar kötüse elestirilerini yapsınlar
Yasak_elma Pink-pink2 Sende onlara gidince onları eleştir alttan alttan🐍 niye stres yapacaksınki anladıkları dilden konuş ozaman anlaşırsınız🐍🐍
sureleddin Rengarenk Tam tutan pilavın püf noktalarını yazıyorum 1- 1 e 1.5 oranında su yani1 bardak pirinçse 1.5 su olucak 2- pirinci tam kavurmadan suyu koyma 3- suyu koyduktan sonra sürekli karıştırma kapağını kapat orta ateşte pişsin çok karıştırırsan lapalaşır 4- piştiğini anlamak için tahta kaşıkla pirinci it dibinde su bitmişse altını kapat ve 10 dk dinlendir Mis gibi tam tutan pilav 🤌🏻
Sedaa edep_ya_hu_edep hayır olmadı hic, annemde hep soguk suyla yapardi, ondan ögrendim zaten. Tane tane oluyor. Önemli olan pirinci iyi yıkamak, ve iyice kavurmak, benim tanidigim herkes soguk suyla yapar, sıcak suyla yapildigini bilmiyordum bende 😂😂
Rengarenk Canmkizim ben üstüne şu ekledikce lapa oluyo. Fazla koyuyorum herhalde suyu. Birde hep karıştıririm. Karıştırmamak mi lazım
Canmkizim Rengarenk kontrollü eklemek lazm suyu. Yani bnm bildiğim de çok karıştırmamak lazm pirinci lapalaşir diye
Rengarenk bitterdelisi24 aynen sana katılıyorum. Baldo pirinç olunca pilavın çok güzel olur. Ama işte böyle ne idugu belirsiz pirinç olunca sıkıntı.
bayangamzelili Rengarenk ölçüyle yapmıyor musun canım 1 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı su gerekiyor eğer Çok kavurmamak gerekiyor pirinçleri kırılma yapıyor birde BİM’in markasıysa eğer Ekstra yarım su bardağından biraz az su koyabilirsin ekstra olarak