Kızlar dün akşam eşimle AVM ye çocuğa bez mama fln almaya gittik çocuğu da hava soğuk diye kayınvalideme bıraktık. Bana sormadan çocuğuma inek sütü vermiş vermemi istemediği, bu konuyu defalarca konustugumiz halde. Bana da söylemiyor eşime söylemiş. Çok sinir oldum kadın laftan anlamiyor doktorum da verme demişti. Bunu da söylemiştim. Bebeğim 7 aylık. İshal yapıyormuş galiba bebeğim 1 haftadır ishal zaten demekki daha önceden de vermiş. Başka bisey yapar mı bu inek sütü bebeklere bilgisi olan varmı? Doktoruma sorduğumda verde gör demişti önermiyoruz diyerek.

Sedefyrs1101 anne sütü var , mamalar var bebekler için. 1 yaşından önce zaten inek sütü yasak ne bu ısrar .. valla Allah sabır versin benım ki ne de tarhana çorbası vermıslerdi 😔

Sedefyrs1101 kayınvaliden bı tane çocuk yapsın nasıl beslemek istiyorsa öyle beslesin. Alla alla ya kucuck bebeğe inek sütü olur mu ya dikkatli olun bebeği kollayin siz yan etki yapar

Sedefyrs1101 laftan anlamıyorsa bir daha bırakmayın bebeğinizi, neden diye sorarsa da ben olsam benim içim rahat etmiyor bebeğimi sana bırakınca anne kusura bakma derim kapatırım konuyu.

Sedefyrs1101 süt sağlıklı bir besin değil mama zehir gibi bi ön yargı var benim bebeğim bir yaş bir aylık ben mama veriyorum herkes eleştiriyor süt ver diye maddi açıdan biraz zorlasada 1.5 yaşına kadar vermeyi düşünüyorum

Sedefyrs1101 bana dr inek sütü ver daha iyi demişti bir sorun yasamadik hic gerçi 2 yaşında kızım 3 ay oldu başlayalı paket süt kullanıyorduk dr muz inek sütü ver daha iyi demisti sorunda olmadi. Dr verme dediyse tabi ki verilmemeli kaynananiz da bilerek vermesi saçma olmus. Belki alerjisi vardır yan etki ediyor anlamazlar iste onlar a göre biz çocukları boyle büyüttük fakat her bebek farkli bilmiyorlar

Sedefyrs1101 Hangi akla hizmet inek sütü vermiş 7 aylık bebeğe.Sen zaten mama birakmadınmı giderken acıktıysa onu verseymiş.Yani kaynanalar illaki şu inek sütünü bebeklere verecekler yoksa içleri rahat etmez cok yararlı biseymiş gibi.Kimisinin kaynanası 7 aylık bebeğe yesil mercimek corbası icirir doğdugundan itibaren turşu suyu vs veren gordüm ben burda.Valla bizim kocalarımız bu kadınların elinde nasıl hayata tutunmuş nasıl yasamıslar bu yaşlarına gelmişler merak ediyorum gercekten.Inek sütünün biçok zararı var ishal yapar gaz yapar hazımsızlık yapar alerji yapar allah korusun ya masum gözüküyor ama cok zararlı.Ayına uygun muhallebi corba püre falan yapsaymış bari.Birde sana sormamiş🤦‍♀️

Sedefyrs1101 bağırsak mikrobiyatasını bozar süt birdaha kesinlikle vermesin bebeğiniz daha çok küçük benim oğlum 15 aylık sade olarak hiç vermedim bazen mamalarına karıştırıyorum onda bile korkarak süt yerine yoğurt ayran kefir falan versin veriyorsa ne kadar saçma ya verme diyorsa verme işte anlaması kıt insan 🙄

@“Sedefyrs1101”#p56667ishal yapmaz kabız yapar. Su katıp vermişse hiçbirşey de olmaz. Ben bebeğim 2 3 aylıkken 4/2 sulandırıp veriyordum sütüm azken. Mamadan daha az zararlı emin olun

sevismedenuyumayalim Walla zararlı olmasa doktorum sulandirip da verebilirsin derdi. Ama sorduğumda bile tepki gösterip önermiyoruz kesinlikle dedi. Mamadan daha az zararlı ne demek mama zararlı değil ki ?