Başlıkta olduğu gibi kullanan var mı veya fikri olan 😊😊
Regal kabı
SWiNDLER kullanıp memnun kalan bir kesim elbette var lakin şahsım adına hiç hijyenik bulmuyorum temizliği falan iğrenç 🤢 ve uzmanlar tamponu dahi önermezken bu tarz kapları kesinlikle hijyenik, sağlıklı bulmuyorlar türlü yan etkileri var üstelik sık kullanımda rahimde değişimlere dahi sebep oluyor 🙄
SWiNDLER Benim rahim ağzı biraz eğimli. O yüzden bu tür şeyler beni zorlar. Vajinal ultrason falan aşırı zor benim için bu yüzden.
Aldığın marka zaten değiştirmen gereken süreyi, nasıl kullanman gerektiğini anlatıyor. Gün içinde çıkarıp yıkayıp tekrar takıyorsun. Regl başında ve sonunda kaynar suda steril hale getiriyorsun.
SWiNDLER herkesin düşüncesi farklıdır siz yine de bi daha kapsamlı araştırın belki de seversiniz 🌸
deleted77 Tamponla bu çok farklı. Tampon bence de aşırı mikrop barındıran bir şey yapısından ötürü. Zatek toksik şok riski var.
Ben de kap steril olmaz diye düşünüyordum, çok ön yargım vardı ama kullandıkları malzemeden dolayı bunun önlendiği kesin. Zaten bir sürü çalışma yapılıyor, belge vs alınıyor. Birden çıkmış bir şey değil bu. Yurtdışında yıllardır bunları kullanıyor kadınlar. Türkiye’de yeni yeni yerleşiyor. Bana en başta kadın bir doktor önermişti bunu.
Marbled zaten Türkiye de ne çıktıysa yurt dışından görerek 🤷🏼♀️
Bizzat kendim biliyorum ne yazıkki orda bizim kadar hijyene özen gösterilmiyor, üstelik yanlış kullanımda çok riskli bir bakteri üretiyor. Annem de jinekolog ve kendisi de önermiyor tabi her uzmanın görüşleri farklı. Ama benim şahsi düşüncem hiçte steril ve hoş değil kullanımı ve temizlemesi vs. 🥴