merak ettiğim bir konu var bir ilişkide iki tarafın birbiri için arkadaşlarını silmesi doğru mu bu konu çok tartışmaya açık gibi bazı insanlar sevgili gider arkadaş kalır diyor bazı insanlar sevgilini hayatına alma sebebin ilerisi için hayat arkadaşlığı evliliktir o yüzden sevgili daha kalıcıdır diyor bende sizin fikirlerinizi merak ettim bu konuyla ilgili problem yaşamış arkadaşıyla ya da sevgilisiyle görüşmeyi kesmiş olanlar varsa olayı anlatabilirlerse düşüncelerini paylaşabilirlerse çok sevinirim sadece fikirleri olanlarda fikirlerini paylaşırsa yine çok sevinirim
arkadaş mı sevgili mi
Arkadaş da sevgili de kalıcı olmayabilir. Benim başıma gelmedi eşimin böyle bir talebi olmadı ama ilişkimizi zedeleyebilecek arkadaşlıklarım da hiç olmadı. Bunun adı kıskançlık değil başka bir boyut bence. Ama düşününce ciddi düşünüyorsam eğer, sevgilimi seçerdim gibi. Gıcık bi ikilemmiş bu.
- Düzenlendi
kivi Benim ve eşimin düşüncesi şu yönde.. Eğer ki bu arkadaş eşime zarar veriyorsa kötü bi insansa, kötü alışkanlıklara sürüklüyorsa ben görüşmesini istemem fakat eşime zararı yoksa gayet iyi bir insansa asla karışmam☝🏻 Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Biz bu tarz bi sorun yaşamadık🙏 Yaşasaydım eğer eşimi dinlemeyi tercih ederdim çünkü durduk yere bu tarz bi ikilemde beni asla bırakmaz, görüşme diyorsa mutlaka vardır bir bildiği❤️
kivi ever benim iki arkadaşımla görüşmemi istememişti ama o zaman sevgiliydik ve karıştırmamıştım buna karışmaya hakkı yoktu diye düşünüyorum evlendikten sonra kestim görüşmeyi ama eşim haklı çıktı görüştürmemekte
Benim eşim çok akıllı bir adam ve kesinlikle insan sarrafıdır. Yaptığı analizler filan her zaman tutar. Bunu yaşayarak öğrendim bende. Bir arkadaşım için onunla görüşme iyi bir kız değil dedi. Çok samimi arkadaşımdı sen insanlardan anlamıyorsun filan diye çıkıştım hatta kızdımda çünkü ben arkadaş canlısı biriyimdir. Ama daha sonra eşimin haklı olduğu şeyler yaptı kız arkadaşım. Diyeceğim o ki bence erkekler bizden daha iyi anlıyorlar karakter konularını o yüzden ben artık eşimin konuşma dediği kişilerle konuşmuyorum
kivi Eşimle üniversitede tanıştık biz. Onun arkadaş grubu bizi ayırmaya çalıştı( sırf benimle fazla vakit geçiriyo diye) sonuç olarak tamamen hayatımızdan çıktılar. Benim üniversite ortamımda da çok farklı tipler vardı bana zarra verebileceklerini düşünerek görüşmemi istemedi ve ben de çoğuyla iletişimimi kestim. ( bu konuda direnmiştim ilk zamanlar tartışmıştık ama sonuç olarak onun dediği çıktı ve bana zarar verdiler) Çevremizde sayılı kişiler kaldı ve ilişkimizi de çok sosyal medyaya yaymadan yaşadık. Sonuç olarak birbirimizizin hem en yakın arkadaşı hem sevgilisi olduk 🥰 1.5 yıllık sevgiliyken nişanlandık 1.5 sonra da evlendik ❤️ Bence ilişkinden eminsen ve evet ben bununla evlenirim diyorsan çevreni eleyebilirsin bunda bir şey yok
Nakrenpasa aynısı benim de başıma geldi çok yakın arkadaşımdı görüşmemi istemedi ve daha sonra hayatımın kazığını attı bana 🤷🏼♀️
Eşler hep haklı çkıyo Vala biz bazı şeyleri geç görüyoruz
kivi neden ikisinden birini silmesi gerekiyor ki? Hepsinin yeri farklı, eşim/sevgilim farklı arkadaşım farklı. Eğer biri diğerine saygı duymuyorsa onu silerim ya da evliysek konuşurum.
kivi üni döneminde eşimle tanışana kadar 3 yıl boyunca yediğim içtiğim ayrı gitmeyen bir erkek arkadaşım vardı, sabah kalkar kalkmaz araşır kahvaltı için buluşur akşam yatmaya ayrılırdık, öyle ki bazen ayrılmak istemez birbirimizde kaldığımız olurdu (yakınlaşma asla olmadı) etrafımızda herkes bizi sevgili sanardı ama asla birbirimize öyle bir sözümüz olmadı, birbirimizi kıskanır sahiplenir hayatımızdaki herkesi kontrol ederdik, sarılırdık kol kola gezerdik kısacası birbirimize herşey olmuştuk üç yıl içinde, son seneye geldiğimde o ben 3ü bitirdiğimde mezun olup gitmişti, son senenin başında eşimle tanıştım ve ona ilk sözğm benim bir arkadaşım var ve onu kabul etmiyorsan başlamadan bitsin dedim şimdiki eşim o zaman ki sevgilim dönüp bana Tamam tanışalım sorun yok dedi, her neyse ben arkadaşımı aradım seni özledim çık gel hasret giderelim hemde seni biriyle tanıştırıcam dedim vs 2 gün sonra geldi üçümğz bir kafeye gittik sohbet muhabbet tabi eşim herşeyi soruyor, ben asla birbirimizde kaldığımjzı söylemedim ve arkadaşımada bunu söyledim ancak ben 5 dk tuvalete gittim geldim ve döndüğümde masa buz gibiydi o akşamın sonunda eşim bana ya ben ya o ama asla ikimiz olmaz, o çocuk seni severken senin dibine gelemez dedi, şok oldum evet samimiydik ama sevgili değildik öyle yakınlaşmamızda olmamıştı, bazen birbirimize hoşlantı hissettiğimiz hareketlerden belli olsada gerçeğe dökecek kadar değildi, bende eşimi cidden seviyordum ve onunla arama bu yüzden mesafe koydum, evlendiğimi duyduğunda ağladığını ve beni özlediğini duydum, hayatımdan sevgilim olan birinin isteğiyle çıkardığım tek insan oydu, ama sanırım çıkarmamak bizi bugün evli olduğumuz konumdan alı koyardı 😳 kimi ne sebeple çıkarmamı istediğine bağlı, haklı sebepleri varsa bunu yaparım ama eften püften şeylerse çevrem onu çokta ilgilendirmiyor deyip umursamam.
kivi yani ben Esimle ciddi düşündüğüm için hal ve hareketleri hosuma gitmeyen bir arkadasıma görüşme istemiyorum dedi haklı oldugu içinde bida görüşmedim
kivi yani bana göre diktatörlük bu ben neden hayat yoldaşımın hayatına müdahil ettiği insanlara karışayım ki ve ya o neden karışsın ki ? Benim veya onun çevresinde yanlış insanlar var ise ki pekala da oluyor olmayacak şey değil bunu biz yaşayarak tecrübe ederek görmeliyiz partnerimizde aynı şekilde .. ha ben kocama senim kız arkadaşların var ilişkini kes veya o bana erkek arkadaşlarınla ilişkini keseceksin derse zaten o noktada ayrılmamız şart ee ne ben ona ne o bana güvenmiyor o zaman bunun adı kıskançlık değil güvensizlik .. güvenmediğin insanla neden yola çıkacaksın ki o zaman sonuç olarak kaç senelik evliyim iki çocuk annesiyim ben arada kız arkadaşlarımla çıkarım o arkadaşlarıyla rahatça çıkabilir Birbirimizin kölesi değiliz böyle düşünülüp devam edilirse hayat çok daha güzel oluyor deneyin 👍
kivi ikisi de kalıcı değil. Eğer bir erkek sevgilisinin arkadaşlarıyla ilişkisini bitirmesini istiyorsa sorun erkektedir. Ona ne yani? Böyle biri sevgilim olsa direk başarım tekmeyi hadsiz 🤪
kivi sevgilileirm oldu amamhiç birini hyatıma müdahale ettirmedim neden cünkü ilerde evlencem adamın o olduğu belli miki onhn için yasadığım hayattan vazgeceyim. Ama suda var neden arkadaslığınızı bitirme izi istiyor sacma sapan kıskanclık mı eğer öleyse o sevgilide uzak dur. Yoksa arkadasınızın mı karakteri sacma sapan?
- Düzenlendi
Bilinmeyenlidenklem ay inanmıyorum sen erinmeyip herşeyi uzun uzun yazmışsın post sahibi sende dahil herkesin yorumunu beğenip geçmiş 😒🤨 bende senin samimi arkadaşın senin sevmeye başlamıştı kesin 🤦🏻♀️yazmayın ay buna bu 2. Görüşüm bunu insan bi nezaketen bari teşekkür ederim yazar
Popy_ herkesin ortak fikri aramızda bir çekimin ve dile gelmeyen bir sevginin olduğu yönündeydi, belkide vardı ama arkadaşlığımız kaybolsun istemedik belkide, sonuçta şimdi ben eşimle evliyim ve mutluyum, rabbim onuda çok mutlu etsin ❤ Evet bende dikkat ettim bu kişi buraya sadece okumaya giriyor sanki burası dert köşesi 🤦🏻 insan cevap vermeyeceği postu açmamalı bence, bu ismi gördükçe kaçıyoruz bundan sonra 😂
Bilinmeyenlidenklem aynen 🥰🤭😅😅😅 mutluluğunuz daim olsun 💖
kivi burnunu sokmak mı 😅 yok almiyim canım benim hesap bana yeter ya benim demek istediğim tabiki kafana takılan bi konuda uygulamayı kullanan kişilerin fikirlerini düşüncelerini merak edebilirsin bu çok normal ama vaktini ayırıp sana cevap yazanlara karşılık beğenip geçmek doğru değil ya emin ol sen hep böyle yaparsan zaten cvp yazmiyo deyip kimse yorum yapmak istemez tamam pekte önemli şeyler değil ama nezaketen yaptığın şeyler senin karakterini gösterir