Kızlar şimdi pilav yaparken aklıma geldi. Siz pilavın suyunu kattıktan sonra suyunu çekmeye yakın gelip karıştıyor musunuz ? Yoksa kendi halinde son dakikaya kadar çekmesini mi bekliyorsunuz. Ben hiç ellemiyorum sonuna kadar. Ama çevremde bazı kişilerde gördüm karıştırıyorlar falan. Merak ettim sizler pirinç pilavını nasıl yapıyorsunuz?
Pirinç pilavı
Ben hiç karıştırıyorum
bireylulmeselesi karıştırmıyorum.
bireylulmeselesi ben hiç karıştırmıyorum suyunu çekince altını kapatıp üzerini kağıt havluyla kapatıyorum bazen örtüye de sarıyorum daha güzel demleniyor
bireylulmeselesi kendi halinde son dakkaya kadar ellemiyorum
bireylulmeselesi yorumlara bakınca sadece ben karıştırıyormuşum dedim ben sona doğru bir tur karıştırıp üzerine peçete örtüp o şekilde dinlendiriyorum 1-2 kere çevirmeden yaptım üstü biraz diriydi ya😂
- Düzenlendi
bireylulmeselesi karıştırmıyorum ama nasıl anlatsam bilemedim .yani pirincin eşit sekilde pişmesi için tahta kasıkla sadece ittiriyorum ortaya doğru ki kenardakiler vs aynı pişsin
bireylulmeselesi eğer normal pilav yapıcaksam karıştırmam mısırlı pilav yapıyorsam karıştırırım
bireylulmeselesi Karıştırmıyorum pişip suyunu çekince kapıt havlu koyup sofra bezine sarıyorum
Esmerkiz Elizabeth Ooyoo Tutkubaran Rouge dramaqueencnm Pink-pink2 yorumlara bakınca cogunluk karıştırmıyor ✔️
Melmomss tek karıştıran sen çıktın bacım. Eminim hepinizin ki çok güzel oluyordur. Yorumlar için teşekkürler 🥰🌺
bireylulmeselesi anasını bile ağlatıyorum:)) karıstırırm ben :) gıdıp gelıp bakarım :) cokda guzel olur
bireylulmeselesi sonlara doğru çok az karıştırıyorum yoksa altı pişiyor üstü diri kalıyor
bireylulmeselesi sana güzel bş tarif vereyim yerken çok hafif oluyor😊pirinçleri makarna gibi haşla sonra süzgeç de iyice süz tencereye biraz yağ koy erıyince pirinçleri koy biraz da tuz tabi iki kere yağ da çevir yeter 😊istersen garnitürlü de yapabilirsin onları da tavada yağda bir kaç kere çevir içine kat çok güzel bir pilav oluyor
bireylulmeselesi hiç ellemem. Göz göz olana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişiririm. Altını kapattıktan sonra havlu kağıt koymak için açarım. Servis yapmadan önce karıştırır havalandırır öyle servis yaparım.
bitterdelisi24 hahaha aynı bende karıştırır dururum tadına bakarım herkezde pilavima bayılır 🥰
Milena32- merak ettim bak şimdi denerim tesekkürler 🌺
bireylulmeselesi ben hiç karıştırmıyorum.Suyunu tuzu ekleyip karıştırıp kapağını bi kapatıyorum taa pişip suyunu iyice çekene kadar .Sonra altını kapatınca karştırıp öyle bırakıyorum demlenmeye
bireylulmeselesi karıştırıyorum bir kere ve tane tane oluyor
- Düzenlendi
bireylulmeselesi yarım saat 1 saat önceden pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suyla ıslarım sonra güzelce yıkar suyunu iyice süzerim yağı tavada eritir sonra pirinçleri bir güzel kavururum sonra bulyonu ve suyunu eklerim ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm arada 1-2 tur karıştırırım en son suyunu çekince pilavı uyarırım sonra sofra bezine sarar dinlendiririm