Kızlar şimdi pilav yaparken aklıma geldi. Siz pilavın suyunu kattıktan sonra suyunu çekmeye yakın gelip karıştıyor musunuz ? Yoksa kendi halinde son dakikaya kadar çekmesini mi bekliyorsunuz. Ben hiç ellemiyorum sonuna kadar. Ama çevremde bazı kişilerde gördüm karıştırıyorlar falan. Merak ettim sizler pirinç pilavını nasıl yapıyorsunuz?

bireylulmeselesi sana güzel bş tarif vereyim yerken çok hafif oluyor😊pirinçleri makarna gibi haşla sonra süzgeç de iyice süz tencereye biraz yağ koy erıyince pirinçleri koy biraz da tuz tabi iki kere yağ da çevir yeter 😊istersen garnitürlü de yapabilirsin onları da tavada yağda bir kaç kere çevir içine kat çok güzel bir pilav oluyor

bireylulmeselesi hiç ellemem. Göz göz olana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişiririm. Altını kapattıktan sonra havlu kağıt koymak için açarım. Servis yapmadan önce karıştırır havalandırır öyle servis yaparım.

bireylulmeselesi ben hiç karıştırmıyorum.Suyunu tuzu ekleyip karıştırıp kapağını bi kapatıyorum taa pişip suyunu iyice çekene kadar .Sonra altını kapatınca karştırıp öyle bırakıyorum demlenmeye

bireylulmeselesi yarım saat 1 saat önceden pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suyla ıslarım sonra güzelce yıkar suyunu iyice süzerim yağı tavada eritir sonra pirinçleri bir güzel kavururum sonra bulyonu ve suyunu eklerim ardından kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm arada 1-2 tur karıştırırım en son suyunu çekince pilavı uyarırım sonra sofra bezine sarar dinlendiririm