Kızlar emzirip oruç tutan veya tutmayan var mı iki türlü de vicdan yapıyorum kızım 11 aylık ama tek meme emiyor ve iştahsız bir bebek sütümun azaldığını hissediyorum gündüz duymadığı için gece sürekli uyanıyor kafam allak bullak 😔🥺🥺🥺

Rudemim daha kücük bence tutma. Bende tutmadim, ama şuan kızım 22 aylık, hem iyi yiyor, hemde meme bıraktirma döneminde oldugum için oruç tutuyorum şuan ben.

Rudemim canım bence bunu bir hocaya sor sonuçta biz hocalar kadar bilgili değiliz sana tut yada tutma diyerek vebal almak istemem en doğru sağlıklı bilgiyi hoca verecektir ablamın düşük tehlikesi vardı ilaç kullanıyordu en son doktor ilaçları kesti hocaya sordu oruç tutayım mı diye hoca kendini iyi hissediyorsan ve ilaç kullanmıyorsan tut dedi şimdilik tutuyor çok şükür rabbim yardım etsin herkese

Rudemim kizimi emzirdigim gunler geldi de aklima her erdiğinde yemeklere saldirirdim elim ayagim bosalirdi oysa yeni yerdim neden aciktim ki derdim hayattimda yemedigim tatlilari çikolatalari yerdim markete gider bebek arabasinin altini tatlilarla doldururdum bu bana 2 hafta yeter derdim 2 gune biterdi cocuk beni emzikce midemi kaziyordu sanki adeta bu sekilde.oruc tutabilir miydim tutamazdim kesin diyorum duser bayilirdim.kesin suan tutuyorum cok sukur sende uzulme eminim seninde tutacagin vakit gelir soyle dusun senin evladini her emzirmen binlerce sevap kazanman demektir emin ol yavrunu emzirirken oruc tutmus kadar sevap aliyorsundur

Rudemim canım şimdi seni yönlendirmemiz yanlış olablir ama ben kızımı emzirdiğini zaman 4 aylıktı tutmuştum ve 1 haftada sütüm inanılmaz azaldı zaten fazla yoktu ve dediğin gibi bi memeyi emiyordu 1 hafta sonra tutmadım ama nafile 1 ay sonra kız tam memeden kesildi

Rudemim benimkide tek meme emiyor. 17 aylık büyük ama şu dönem biraz hasta ve iştahlı olan bebek tam tersi bir bebeğe dönüştü asla yemiyor. Memeye düştü sadece meme emmek istiyor. sabah farkettim epey azaldı. Sahurda bol su hurma vs yedim eğer bugünde zorlarsa tutmamayı düşünüyorum 🥺

Rudemim benimde 8 ay 7 günlük oğlum var sütüm kesilir diye tutamıyorum zaten zaman zaman azalma oluyo

Hayat_ içime su serptiniz yorumunuza tutsam kızım için üzülüyorum tutmasam oruç için içim rahat etmiyor gerçekten sütümü baya etkiledi insanların psikolojik baskısını söylemiyorum bile en yakın annem bile gülerek biz emzirirken kesilmez daha artardı 2 çocuk enecek kadar süt vardı diyor 🥺

Akrep off iki türlü de çok zor bir karar ama şöyle düşünüyorum oruç kaza edilebilir ama kızımı ömründe belki 2 sene emzirebilecegim onun vebaline girmek istemiyorum 🥺

Nazen 4 ayda zaten meme reddi oluyor sizin bir de Ramazan a denk gelmiş iyice bırakmış çok üzüldüm ya Allah yardımcımız olsun çok zor bir karar iki türlü de rahat edemiyor insan

Rudemim bu ayla birlikte borcum 120 gün oluyo 😅 enzirdigim için bana farz değil ve bende riske atmak istemedim

Rudemim aynen öyle canım ama İnan sen emziren annesin ve sevabın çok büyük memeyi kestiğin zaman tutarsın borcunu şimdi tutma bence

Popy_ ben geçen sene hamileydim tutmadım bu sene emziriyorum diye tutamayacagim peki 120 günü kaza edebilecek misiniz 🥺

Rudemim inşAllah edicem ya her yıl ramazan dışında bir ay tutarım diye düşünüyorum 😊 benimde aynı hamilelik emzirme derken hep kazaya kaldı yapacak bişey 120 gün az değil tabi a bakalım kışın günler kısa oluyo ya emzirme bitince kazalara başlarım İnşallah

Rudemim benimki 2 yaşında emziriyorum ve tutuyorum. 2 senedir tutmuyordum ama.

Rudemim yoo iştahsız değil çok şükür o problem 3 yaşındaki kızımda var 4 gündür hasta aç geziyo akşama kadar

Rudemim benim kızım 2 aylık tutmuyorum. Ne olcak tutcular var etrafımda bir de. Ben mi yanlış yapıyorum acaba diye düşünmeye başlamıştım.

Rudemim gecen yil kizim 9baylikti ramanazda ben oruc tutmistum zorlanmamistim bu yil da tuyorum . Bunyeniz kaldiriyorsa tutabilirsiniz ama kaldirmiyirsa veya da sutunuz olumsuz etkileniyorsa tutmayin 😌