Kızlar kızımda(6yaşinda) saçkıran var tahlil falan yaptırdık hiç bir şey çıkmadı bir kaç farklı doktorlara götürdüm hepsi psikolojik dedi ondan büyük abisi ve küçük kardeşi var kızım ortanca çok üstüne düşüyoruz ama yinede geçmiyor krem ve sakinleştirici kullanıyoruz ama yine de düzelme yok 1 aydan beri acaba yasayan varmı zamanla çıktığı oldu mu doktor eğer çıkmazsa saçı sac derisine iğne uygulayacağını soyledi iğneden çok korkuyor lütfen başına gelen var mı daha çok küçük kızım
Saçkıran
_Evlatcennetkokusu_ geçmiş olsun bilgim yok.
Ve hiç bir şekilde mutlu olmuyor her istediğini yaptığımız halde doyumsuz oldu sanırım çıkmaza girdim
Belmirmir teşekkürler
Yok mu hiç yaşayan
- Düzenlendi
_Evlatcennetkokusu_ Geçmiş olsun, benim eşimin ailesinde genetik . Dönem dönem hepsinde oluyor. Geçen görümcemde olmuştu, saçın dökülen kısmındaki deriyi minik minik delip , sarımsak sürmüşlerdi. Sonrasında çıktı saçları hemen. Hangisinde olsa ,bu işlemi yapıyorlar . Hatta erkeklerinkini berber çiziyor sarımsak sürüyor her gitmeye. Hepsininki düzeldi. Ne kadar bilimseldir bilemem, sadece konu hakkında duyup gördüğüm bu ,deriyi delmek dediğim de acısız bir işlem , derma rollerla yapıyorlar .
_Evlatcennetkokusu_ okulda böyle bir kız vardı annesine sarmısak sürün dedim hergün .. bastırarak o bölgeye iki aya yakın tüy tüy çıkmaya Başlamıştı kadın numaramı almıstı hatta saçlı halini atmıştı onada doktor sackıran demıs mesela
Nietzsche aklın yolu bir 🥰
Nietzsche haftanın 2 günü banyo öncesi sarımsak tuz limon karıştırıp sürüyorum yarim saat sonra yıkıyorum doktor söylemişti ama hiç etki etmedi sadece delmiyorum kızımı iğne fobisi var denemeye çalışacağım çok teşekkür ederim 😊
_Evlatcennetkokusu_ bende oldu. Saçkıranın bilimsel olarak hiçbir açıklaması, sebebi yok. Belki tiroidlerine bakabilirler. Tamamen psikolojiye bağlıyorlar. Benim 2 kez başıma geldi, bir kez olduğunda muhtemelen tekrarlanıyor o yüzden hayatı boyunca stresten uzak durması lazım. Bana önce losyon vermişti etki etmeyince iğne yapmıştı. Ya çok zor bi süreç ben çok üzülmüştüm sürekli o bölgeyi kapatmaya çalışmıştım ama maalesef engellenebilecek ya da hızlı tedavi edilecek bir şey değil ya
bitterdelisi24 sarımsak sürüyorum 1 ay falan oldu 2 ay sonunda mi çıkıyor kişiden kişiye mi değişiyor
_Evlatcennetkokusu_ delmeden de sürebilirsiniz. Delmek sarımsağın etkisini artırıyor. Ayrıca sürdükten sonra yıkamıyorlardı .
_Evlatcennetkokusu_ kardeşime de vardı. Dermaroler mı ne adı ondan getirip minik minik deldiler deriyi sonra sarımsak sürdüler ve tüy tüy çıktı o bölge de. Tabi sabır gerekiyor. Çok geçmiş olsun.
Mirinda o kadar çok üzülüyorum ki
daha 6 yaşında ve ana okuluna gidiyor saçını sürekli toplamak zorunda kalıyorum yoksa belli oluyor bilimsel bir açıklaması yok evet bütün tahliller yapıldı hiç bir şey çıkmadı kova burcu stres onun göbek adi
Nietzsche ne kadar zaman yikamiyorladi 1 aydan beri uyguluyoruz biz bi sonuç vermedi
Capkinkedi çok teşekkür ederim iğne bizim için son çare olacak sanırım
_Evlatcennetkokusu_ Duşa kadar duruyordu canım , 2-3 gün . Duştan sonra tekrar sürüyorlardı
Nietzsche anladım çok teşekkür ederim uygulayacağım inş çıkar
_Evlatcennetkokusu_ inşallah işe yarar . Bu arada hergün tekrarlıyorlardı sürmeyi . Yıkama yok anlayacağın. Duştan duşa