• Sağlık
  • Glukoz 152 şeker hastası miyim ?

Kızlar aranizda bilgisi olan varmı yeni gebeyim biliyorsunuz bugün kan verdim şimdi e nabizdan bakayım dedim 152 çıkmış glukoz . Şeker hastası mi oluyorum ben şimdi gebelikte nasıl seyrediyor bu durum napicam biri bitmeden biri başlıyor 😣🥺

Deleted_1 insAllah öyledir kuzum üst üste gelince korkuyor insan 🥺 Rabbim büyüktür yine de tedavisi olan birşey elhamdülillah gebelikte insülin falan rhaatlikla vuruluyormus içim bir nebze de olsa rahatladı . Zaten insuline bile gerek kalmaz diye düşünüyorum diyetle kontrol altına aliniyormus sanırsam

taricat gebelik diyabeti olabilir eğer daha önceden diyabet hastası değilsen en iyi cevabı doktorun verir fakat arkadaşımda gebelik diyabeti olduğu için yazmak istedim

taricat kuzum tam anlamadım ama buranın hesabına göre 74-106 olması gerekiyomuş galiba benim sonucum 81 doktor bana sadece biraz kanın az diğer şeylere benden iyisin dedi belkide ilaçlar dengeliyodur benimkini hiç bilmiyorum

Eskobar Bizim burda da referans değerlerinde sınır 110 kuzum benim 152 bayağı yüksek yani 😣 bakalım yarın da açlık şekerime baktiracagim o da yüksek çıkarsa ona göre bir yol izlenir herhalde

taricat korkma gebelikte yer yerinden oynayabiliyor doktorunu izle

taricat evet aç verdiysen baya yüksek çıkmış şekerin aç 90 tok 140 altı olması gerek ama hiç korkma diyetle düzelir düzelmezse insülin kullanirsin canını sıkma hiç bişey olmuyor bende o şekilde hamilelik geçirdim yediklwrine dikkat et

Sinirda çıkmış şekeriniz stres yaptiysananiz ondan da çıkar tatlı tuketmemeye çalışın beslenmenize dikkat edin

taricat Dr bana şeker aleti aldirmisti yemekten yarım saat önce olciyordum yedikten de bir saat sonra mi ne tam hatırlamıyorum da söylemişti bisiler ona göre kendimi dengeliyordum meyve şekerli şeyler yersem firliyordu yani bide 32 ci haftadan sonra tansiuonum çıktı 36 haftalık doğurmak zorunda kaldım 17 18 oluyordu tansiyon çok zor geçti ikinci hamileliğim gerçi ilkinde de 4 ay yattım düşük tehlikem vardi ilk bebeğimi kaybettim 7 haftalıkken 3 ay sonra tekrar hamile kalınca kanamalı oldu aman valla ana olmak çok zor keşke erkek olsaydım hamilelik zor doguruyon ayrı zor sağlık sıhhatle gelsin bebişin inşallah canları saolsun boşuna anaların ayağının altında dememis peygamberimiz cenneti.

PiTi öyle birşeye bakilmamis canım

• PiTi bunu yanıtladı.

Cicikiz kesinlikle öyle kuzum 🥺🤲🏻 başın sağolsun düşüğün için Allah’ım evladını sana bağışlasın 🤲🏻 bende gerekirse o şeker aletinden alır kontrol ederim sürekli yapacak birşey yok başa gelen çekilir dediğin gibi anne olmak zor mükafatı ondan çok 🥺