Happy kids’te bir annemiz paylaşmış faydalanmak isteyenler olur belki
Kadir gecemiz mübarek olsun❤️
KADİR GECESİ İBÂDETLERİ🌷
DUÂ VE ZİKİR
🌷Âişe (Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Bir kere ben: ‘Yâ Rasûlâllâh! Kadir gecesine denk gelirsem, ne diyeyim?’ dediğimde:
اَللَّهُمَّ اِنَّكَ عَفُـــوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّى
“‘Ey Allâh! Gerçekten sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet.’ de” buyurdu”Âişe (Radıyallahu Anha) şöyle buyurmuştur: “Şayet ben Kadir Gecesinin hangi gece olduğunu bilseydim, onda Allâh-u Te’âlâ’dan ancak âfiyet isterdim.”
Bu rivayetten de anlaşıldığı üzere
🌷Kadir Gecesinde en çok istenmesi gereken şey âfiyettir. Âfiyet ise dünya-âhiret, maddî ve manevî tüm belalardan kurtuluş demektir. Bu konuda birçok dua mevcutsa da, en üstünü, Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in sabah-akşam asla terk etmediği şu duadır:
اَللَّهُمَّ اِنِّى أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ فِى الدُّنْياَ وَاْلآخِرَةِ. اَللَّهُمَّ اِنِّى أَسْأَلُكَ الْعَفْوَ وَالْعَافِيَةَ فِى دِينِى وَدُنْيَايَ وَاَهْلِى وَمَالِى. اَللَّهُمَّ اسْتُرْ عَوْرَاتِى وآمِنْ رَوْعَاتِى. اَللَّهُمَّ احْفَظْنِى مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِى وَعَنْ يَمِينِى وَعَنْ شِمَالِى وَمِنْ فَوْقِى. وَاَعُوذُ بِعَظَمَتِكَ اَنْ أُغْتَالَ مِنْ تَحْتِى
“Ey Allâh! Muhakkak ben Senden dünya ve âhiret hususunda âfiyet isterim. Ey Allâh! Şüpehiz ki ben Senden, (günahlarım için) af (ve mağfiret), dinim ve dünyam, ailem ve malım hususunda da âfiyet isterim.
Ey Allâh! Ayıplarımı ört, korkularımı emniyete çevir. Ey Allâh! Beni önümden ve ardımdan, sağımdan ve solumdan, bir de üstümden (gelecek tüm musibetlerden) koru. Altımdan (gelecek zelzele gibi âfetlerle) helâk edilmemden de Senin azametine sığınırım.”
🌷Rasûlüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)şöyle buyurmuştur: “Herkim üç kere:
لاَاِلَهَ اِلاَّ اللَّهُ الْحَلِيـــمُ الْكَرِيــــمُ سُبْـــحَانَ اللَّهِ رَبِّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَرَبِّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
‘Halîm ve Kerîm olan(; kullarına ceza vermekte aceleci olmayan ve çok büyük lütf-u kerem sahibi olan)Allâh-u Te’âlâ’dan başka hiçbir ilâh yoktur. Yedi kat göklerin Rabbi ve büyük Arş’ın Rabbi olan Allah’ı (tüm noksan sıfatlardan tenzîh ve) tesbîh ederim.’ derse, Kadir Gecesine yetişmiş kimse gibi olur.”
(Ramazân-ı Şerîf Risâlesi, Cübbeli Hoca Efendi)
🌷Ebû Osman Hazretleri sohbet meclislerinde ve diğer zamanlarda çok kere:
“عَفْوَكَ عَفُوَّ ، فِي الْمَحْيَا عَفْوَكَ ، وَ فِي الْمَمَاتِ عَفْوَكَ ، وَ فِي الْقُبُورِ عَفْوَكَ ، وَ عِنْدَ النُّشُورِ عَفْوَكَ ، وَ عِنْدَ تَطَايُرِ الصُّحُفِ عَفْوَكَ ، وَ فِي الْقِيَامَةِ عَفْوَكَ ، وَ فِي مُنَاقَشَةِ الْحِسَابِ عَفْوَكَ ، وَ عِنْدَ مَمَرّ ِ الصّرَِ اطِ عَفْوَكَ ، وَ عِنْدَ الْمِيزَانِ عَفْوَكَ ، وَفِي جَمِيعِ الْأَحْوَ الِ عَفْوَكَ يَا عَفُوُّ عَفْوَكَ.”
"Ey (Son derece affeden) Afüvv! Hayatta da affını isterim, ölümde de affını isterim, kabirlerde de affını isterim.
Kabirden çıkışta da affını isterim, amel defterleri uçuşurken de affını isterim.
Kıyamette de affını isterim, hesap münakaşasında da affını isterim.
Sırattan geçerken de affını isterim, mîzanda da affını isterim, tüm hallerde de affını isterim.
Ey (son derecede affeden) Afüvv! Ben daima Senin affını isterim." Derdi.
Vefatından bir kaç gün sonra, mânâ âleminde görüldüğünde, kendisine:
“Dünyadaki amellerinden hangisi ile faydalandın?” denildi.
O da: “Affını isterim! Affını isterim!” sözümle." Diye cevap verdi.
Beyhakî
🌷Bu akşam ve herzaman çekilmesi Fazîletli olan zikirler
🍃Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu’l mülkü ve lehu’l hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr
🍃Lâ ilâhe illallâhu’l Melikül Hakkûl Mübin
🍃Lâ ilâhe illallâh
🍃Sübhânallahi ve bi–hamdihî sübhânallahi’l–azîm
🍃Sübhânallahi velhamdulillahi velâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber, velâ havle velâ kuvvete illa billâhil âliyyîl azıym
bu tesbihi bu gece cok okuyalm
🍃Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh
🍃Allahümme salli âlâ Seyyîdinâ Muhammedin ve âlâ âli Seyyîdinâ Muhammed”
🍃Hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere, Estağfirullâhel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh okuyanın, bütün günahları afv olur) buyuruldu"
🍃Hasbiyallahu Lâ ilâhe illallâhu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azim”
🍃Sübhâna’l-lâhi mil’el mizân ve müntehe’l-ilmi ve meblega’r-rizâ ve zinete’l-arş
🍃Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyil Azîm.”
🍃Sübbûhun Kuddûsün (Rabbuna ve) Rabbül melâiketi verrûh”
🍃
سُبْحَانَ اللّٰهِ وَبِحَمْدِهِ عَدَدَ خَلْقِهِ وَرِضَا نَفْسِهِ وَزِنَةَ عَرْشِهِ وَمِدَادَ كَلِمَاتِهِ
🍃Esselât-ü vesselâmü aleyke ya Rasûlüllâh
EsSalât-ü vesselâmü aleyke ya HabîbAllâh
EsSalât-ü vesselâmü aleyke ya NebîAllâh
🍃SübhânAllâhi’r-Raûf
🍃Estağfirullâh innehu kane ğaffâra
🍃Allâhümme salli âlâ Muhammedin Âbdike ve nebiyyike ve rasûlikennebiyyil ùmmiyyi
🍃SübhânAllâhi ve bihamdihî, subhânAllâhil-azîm. Ve bi-hamdihî estağfirullâhe ve etûbü ileyh.”
🍃ALLÂHÜMME SALLİ VE SELLÎM VE BÂRİK ÂLÂ SEYYÎDİNÂ MUHAMMEDİN NEBİYYİL ÜMMÎYYİ EL HABÎBİL ALİL KADRİ EL AZÎMİL CÂHİ VE ÂLÂ ÂLİHİ VE SAHBIHI
🍃Allâh-u Ekber kebira ve’l-hamdü lillâhi kesira ve sübhân’ Allâhi bukratev ve esîla
🍃Allâhümme ecirna minennar
Meali: "Allah’ ım, bizi cehennem ateşinden koru
🍃Rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten. Ve fil âhıreti haseneten ve kınâ azâbennâr. Birahmetike yâ erhamerrâhimîn.
🍃Rabbenâğfirlî velivâlideyye. Velil mü’minîne yevme yekûmul hisâb.
🍃Rabbi yessir velâ tu’assi’r-Rabbi temmîm bil-hayr”
Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla
*🍃Bir kimse su şekilde salevât getirse yetmiş melek onun sevâbını yazar"
SallAllâhü âlâ Seyyîdinâ Muhammedin ve cezâhü annâ mâ hüve ehlühû"