Hayalperestbayan Özellikle enfeksiyon geçirdiğiniz zamanlar içtiğiniz suyu 3 litreye çıkarabilirsiniz. Lavaboya çıkmaktan korkmayın, su idrardaki asit oranını da inceltmiş olur ve enfeksiyon kapan bölgeyi iyice tahriş etmez. Ağrı sızı hissettiğinizde evde geçirmek ile uğraşmayın, direk hastaneye gidip erken müdahale edilmesine izin verin, antibiyotiğinizi düzenli kullanın. Çünkü idrar yolunu bir boru gibi düşünün, evde bekledikçe diyelim ki üç santim olan iltihap her seferinde beş altı santime oradan da böbreğe kadar ilerler ki bunun tedavisi daha zahmetli ve uzun sürer.
Soğan suyunu günlük yada iki üç günde bir bardak olarak tüketin. Enfeksiyonu beklemeyin onu içmek için.
Günlük pamuklu iç çamaşır giyin ve ütüleyerek kullanın. Deterjan kalıntısı yada bakteriden arınması için. Onlar da enfeksiyona sebep olabilir.
Bende de böbrek taşı var, kum döktüğümde aynı durumu çekiyorum. Ve yılda bir defa sadece ramazan ayında yaşıyorum çünkü suyu azalttığımda oluyor. Dikkat etmekte fayda var. Geçmiş olsun .