nisaa4134 Özellikle kaçarak evlenen bayanlara eşlerinin ailesi ayrı evi lüksmüş gibi lanse ediyor. Şimdi kendinizden yada isteklerinizden ödün verirseniz kıymetli olmayacaksınız, aksine bugün değil de yarın evinizi ayırmak istediğinizde sizin değiştiğinizi ve kötü olduğunuzu düşünmekler. Kötü bilen baştan bilsin, yada sizi öyle kabullensin. Eşinizle konuşun, eşya vs bakın hatta daha fazla artmadan şimdiden eşyalarınızı da alabilirsiniz.
Ben nişanlıyken kayınvalidem evlendiğimizde ilk bir kaç ay onlarla kalıp kalmayacağımı sordu, bizi küçük görüyorlarmış yaş olarak. Herhalde kendi başımızın çaresine bakamayacağımızı düşündüler. Halbuki iki kişilik bir yuva kurmanın eşler birbirine anlayış gösterdikçe ne zorluğu olacak. Bende direk kirada da olsa ayrı evde kalabileceğimi söyledim. Kayınpeder ile aynı evde rahat edemeyeceğimi, anneme dahi nazım geçtiği halde aynı evde fikir ayrılıkları yaşadığımızı, kayınvalideme nazım geçmeyeceğini, şimdi iyiysek yarın beraber yaşarken kötü olabileceğimizi söyledim. Onun annesiyle değil kendi annemin de evinde yaşasak bir evde iki ailenin eşit barınması çok zor. İlla taraflardan birinin kendinden feragat etmesi gerekiyor illaki düzen bozuluyor.
Benim ablam da kaçarak evlendi, 4 yıl kayınvalidesi ile yaşadı. Evini ayırmak istediğinde onu lütuftan saydılar, tatsızlık ve anlaşmazlık sonucu anca ayrılabildi. Halbuki illa küsmek arayı bozmak mı gerek gençlerin kendi yuvalarına geçmesi için.
Bu arada bir bayram günü Allahın izniyle düzelir aranız üzmeyin kendinizi. Anneniz babanızı da anlayın, bir anda kuş olup uçuyor evlatları, mürüvetini bile göremeden. Kalpleri yumuşamıştır ama zamana ihtiyacınız vardır. Biz ablamın evine aile faktörü yüzünden iki yıl gidemedik, çocuğu oldu yine konuşturmadılar, hastanede gizli saklı görmeye gittik ilk göz ağrımız yeğenimizi. En son bayramda annemle ablam halamın evinde denk gelip barıştılar, evlendikten bir buçuk yıl sonra evimize ilk ziyaretinde bulundu. Şuan bir imtihan içindesiniz, zor ama geçiyor Allahın izniyle. İçinizde ukteler vardır elbette, fakat Allah insana o acıların varlığına alıştırıp eskisi gibi üzmüyor, unutturuyor artık. Gönlünüzce olsun her şey 🌿