Kızlar bayramda eşim memleketine birlikte gitmemizi istiyor. Şimdiye kadar bazı sebeplerden hep tek gidiyordu. Bebeğim şu an 6 aylık o zaman 8 aylık olucak. Özel aracımız yok. Çok korkuyorum bir şey olur diye gitmek istemiyorum aslında. 13 saat mesafe var. Gitmeli miyim sizce?
BEBEKLE OTOBÜS YOLCULUĞU
Momyyhpp32 korona var grip var ben olsam gitmezdim riske atmazdım
Eskobar bende hiç istemiyorum ama gelde bunu kocama anlat oda gelmemizi istiyor surat yapıyor. Gitsemde çocuğa bir sey olur diye korkuyorum 🤷♀️
Momyyhpp32 8 aylık bir bebeği 13 saat otobüste tutmak çok zor olabilir nasıl uyuyacak sıkılacak araba olsa bir şekilde gidilir de ben otobüs yolculuğuna cesaret edemezdim. Gece çıksanız yola otobüse binmeden de uyutsanız belki rahat olur
Momyyhpp32 Bebegin mizacına bağlı. Ben asla cesaret edemezdim ama arkadasim 20 saatlik yola gidiyo yıllardır.
Momyyhpp32 ben üç aylikken oğlum Danimarka’dan Türkiye’ye geldim cesarete bak yav 🤷♀️Akşam binersen bence uyuyarak gider diye düşünüyorum yani ben hep öyle yapardım . 🤷♀️
Momyyhpp32 daha 5 gün önce döndük önce ankara sonra adana sonra da antalyaya gittik otobüsle 8 buçuk aylık oğlum bi sıkıntı yapmadı çok şükür giderken gündüz gittik etrafa baka baka otobüstekilerlede oynaya oynaya dönerkende uyku saatinden önce bindik otobüste uyuttum uyuya uyuya geldi şükür tabi bu bebeğede bağlı benim bebeğim arabayı otobüsü seviyor sizinki sevmiyorsa sıkılabilir problem olabilir
Momyyhpp32 bebekle otobüs yolcuğu asla yapılmamalı bence asla durmuyorlar emmek istiyorlar çok zor kesinlikle kalkışma derim
Momyyhpp32 eğer gideceğin yerde havalanı varsa kesinlikle uçağı tercih etmelisin. 13 saatlik mesafe maalesef bebek için ızdırap olur. Biz özel aracımızla gitmemize rağmen bebeğim mahvoldu mide bulantısından. Karayolu bebekle asla olmuyor 🥺
Momyyhpp32 ramazan bayramında özel arabayla gittik benim memleketime bebeğim 11 aylık 7 saatlik yolu 15 saatte gittik bebeğine bağlı yani ben dedim ki 3 4 yaşına kadar daha yok ölüm falan olmadıkca. Çünkü yolculuk kötüydü geceydi bide ama dönerken gündüz döndük pek sıkıntı yaratmadı sen bide otobüs diyorsun Allah yardım etsin inşallah
Momyyhpp32 imkanın varsa uçakla git derim canım çünkü ortada 8 aylık bir bebek var ve sen 13 saat otobüs yolculuğundan bahsediyosun 🫠yeminle iflahın kesilir🙄😂
Momyyhpp32 2 yaşın da kizim var ve asla cesaret edemiyorum otobuse çoçuklar bir yerde durmaz sıkılır kendi aracınız olsa bir nevi tamam durdurusunuz oyun falan oynar yolda ama otobus biraz sıkıntılı
Momyyhpp32 ben cesaret edip asla gidemem kendi özel aracımla dahi olsa korkardım düşünürdüm yani ,çünkü artık büyükçe durmuyorlar ,küçükken emer uyurdu ama şimdi aman Allahım 😂😂heleki birde diş çıkarma zamanına denk gelirseniz yandınız
Momyyhpp32 Hollanda dan Türkiye ye arabayla gidenler var. Kaç kilo metre uzak. Neden gidilmesinki kendini çocuğunu ona göre hazırlarsın. Ucaklada gidenleri görüyorum , uyurlar genelde . Uyanıncada yeme içme vs saat geçiyor.
Momyyhpp32 ben oğlumla 10 saatlik yola gitmiştim yanıma oyuncak vs aldım ve gece aldım uyku saatine denk getirmiştim 10 da çıkmıştık yola öyle bir zorlukta çekmemiştim ama hastalık zamanı bilemedim
Momyyhpp32 birsey olmazda cocuklar arabada skliyor durmuyorlar aglayip yolcularida rahatsiz ediyorlar . Hele anne perişan oluyor
Momyyhpp32 uyku saatine getirebilirsin , yine de bebeğinizi en iyi siz tanırsınız
Momyyhpp32 ya çocuğa bişey olmazda allahın izniyle .. o kadar yolu ben özel araçla gitmem çocukla yani oğlumla 13 aylık falanken gittik aracımızla 9/10 saat bi yolu binin bini pişman oldum ikide bir dur kalk sustur yol kenarına çekip battaniyesinde salladık düşün halimizi imkan varsa uçakla git
Momyyhpp32 biz bu bayram 9 aylık bebeğimle Tekirdağ nevşehir kastamonu İstanbul paso arabada gittik. Ve arabada ayağımızı koymaya yer yoktu. Kayınvalidem görümcem kayınpederim eşim çocuğum ben… Bir dünya eşya ayaklarımız havada gittik ve benim kucağımda oğlum vardı. Benim için zordu ams otobüs olsa asla zor demem çünkü oğlum gece uyudu. Kucağımda uyurdu giderdik. Bebeğin karakterine falan bağlı. Zorluk çıkaracak bir bebişse tavsiye etmem. Ama sakin bir bebişse çıkın tabii. Değişiklik olur