Kizlar instagramda bir doktor paylasim yapmis yerinde duran spiral ve gebelik kesesi yan yana . Binde bir olan bir durummus ama altinda 20 kadindan 10 u bende bu sekilde korunurken hamile kaldim yazmis. Bende spiralle korunuyorum korkmadim degil simdi 😂 bazilarida spiral hicbir ise yaramiyor yazmis siz ne dusunuyorsunuz?

kakaolubiskuvi ben ablam ve yengem spiralli kaç sene korunduk canımm öyle bişey yaşamadık ama dün komşumun başına geldi kadın dört Aylık hamile spiralin üstüne hamile kaldı oğluşu olucak şimdi de 😁

kakaolubiskuvi bende yıllardır spiralle korunuyorum. Eşime bu yetmiyormus korunmamolarak dediğimde yaa spiralle hamile kalacaksan o cocupun dünyaya da yiyecek ekmekği varmış yapcak bişi yok diyor 😂binde bir cünkü

kakaolubiskuvi valla bende spiralle hamile kaldım iki sene kullandım iki senenin ardjndan spiral ile kese yan yana gördük ne kayma ne cıkma hiç bisey de olmamıs yni güvenme derim 😂

kakaolubiskuvi
        Ben oğlumdan sonra spiral taktırdım ve bir buçuk sene sonra spiralle ikiz bebeklere hamile kaldım. Doktor spirali çıkaramayacağını söyledi, yoksa keseyi yırtarım çekerken dedi ama sorun olmaz bu şekilde doğum yapan kadınlar çok dedi. Ama ikiz bebek olduğu icin çok fazla yer kapladılar ve spiral keselerini yırttı. 20 haftalikken suyum geldi ve doğum yaptım. Maalesef hiç bi organları gelişmediği için hayatta kalamadılar.
        Ama çevremdeki herkes spiral kullanıyor ve hiç biri yaşadığımı yaşamadı 😅 hersey nasip kismet, yaşanacak varsa yaşanıyor

kakaolubiskuvi gittiğim bir kuaför var orda bi abla var hastaneye gidip kan vermiş birşey için unuttum hamile olduğunu öyle öğrenmiş hemde sprial takılıymış hiçte kaymamış spriali. Bende taktırdım ama yinede çok dikkat etmek gerekiyor.

Betti aynen oyle canim uzuldum yasadiklarina. Olcagi varsa oluyor demekki ya 100 kadindan birinde oluyormus iste sans

kakaolubiskuvi ben sprial ile 3. Çocuğuma hamile kaldım bir daha taktırmamaya tövbe ettim hiç yerinden bile kaymamıştı ve berbat bir hamilelik yaşadım hep kanamalı doğumumda berbat oldu ölümden döndüm kimseye tavsiye etmiyorum sprial i şimdi ki sprialler den çok hamile kalan varmış ama yine de birşey diyemiyorum kişiden kişiye de farkeder belki eğer taktıracaksanız ek korunma yöntemleri de var onlarıda uygulayın sadece sprial e güvenmeyin