Kızlar bilenler bilir ben çarşaf giyen birisiyim , 9 ay oldu çarşafa gireli onun öncesinde açık bir kadındım . Piercing’li , kırmızı saçlı falan yani şuanki durumumla alakası dahi olmayan bir durumdan bir anlık kararla bu duruma geldim , elhamdülillah diyorum 🤲🏻 neyse konumuza gelelim , geçen gece fake bir hesaptan bir erkek tarafından sapıkça mesajlar aldım . Hesabım gizli değildi oğlumun reels videolarını falan paylaşıyordum . Neyse bu kişiye tepki gösterdim bayağı evli çocuklu kadına yazmaya utanmıyor musun
bir de hocayı takip ediyorsun ( ortak takip ettiğimiz bir hoca ekliydi ) falan diye … Bana dediği şey “ sen günah olmasına rağmen kaşlarını almaya , çarşaflı halinle fotoğraf paylaşip kendini erkeklere sergilemeye utanmıyor musun asıl ” … Bende dedim ki bunlar yalnızca beni ilgilendiren şeyler ama sizin evli bir kadına böyle şeyler yazmanız ve o kişi de bensem direkt beni ilgilendirir siz bana karışıp kendinize bunları bahane edip sapıklık edemezsiniz dedim . O da bana demez mi sen fake hesaptan erkeklerle konuşuyorsun edepsiz edepsiz falan bilmem ne bana iftira attı resmen nasıl korktum fotoğraflarımı kullanıp birileriyle konuşup ben yapmışım gibibeni ifşa eder diye 😢 neyse , engelledim ve hesabını ortak takip ettiğimiz hocaya gönderdim. Hoca da kendisiyle konuşmuş ve bana dediği şey “ size yazmayacak artık sizde ona yazmayın . Sizin de hatalarıniz var , fotoğraflarınız dikkat çekiyor kaldırın ” ben bu mesajı görünce bir şoka daha girdim ve hocayı da engelleyip hesabımı gizliye aldım .
Bugün de günlerdir bulantidan birşey yiyemiyordum canım turşu istedi onu çekip hikayede paylaşmıştım acaba kız mı olacak diye yazmıştım bı de … Hemen çarşaflı başka bir kadın upuzun bir mesaj atmış işte bu kadarı da fazla eskiden kadınlar hamileyken çok utanirlarmis kendilerini sakinirlarmis , çok gunahmis benim bu yaptıklarım hiç bu ortama uygun değilmiş ben rahimimin fotosunu paylasiyormusum ( bebeğin ultrason görüntüsü ) eşim beni hiç kiskanmiyor muymus deyyuslar kiskanmazmis eşini benim eşim deyyusmusmu falan yazmış da yazmis en sonuna da hakkını helal et yazmış 😂 saygılı bir şekilde cevap verdim ama cidden sıra sıra her gün başkasi çıkıyor resmen niye bu insanlar bu kadar hadsiz ? Yani yazdiklarimdan olayın sacmaligini anlamışsınızdır zaten .
Peygamber efendimiz sav bile kusurları örtün derken bu insanlara noluyor anlam veremiyorum aşırı sinirlerim bozuldu 😞 bu tür insanlar yüzünden çoğu kişi İslam’dan , tesettürden soğuyor ve tüm çarşaflı kadınlara karşı ön yargı ile yaklaşıyorlar . Kurunun yaninda yaş da yanıyor yani 😞
Çıldırmak üzereyim !
taricat herkes kendi işine baksa dünya yaşanabilir bir yer olurdu zaten
taricat çarşaflı kadınlara ön yargı ile yaklaşmamışlar. Evet çarşafa girerek kendini sakınmaya başlamışsın neden paylaşıyorsun hemde herkese açık platformda? Bilmiyorum hangi hocaların dediğini doğru buluyorsun ama çarşafa girdiğine göre cübbeli ahmet hoca ,ihsan şenocak ,nureddin yıldız hocaların görüşlerini uygun buluyorsundur. Bunlarda her zaman fotograf paylaşmayın diye bas bas bagırıyor. Evet ultrason fotosu kadar mahrem olan birşeyi paylaşmak çok yanlış ve sen çarşaflı olduğun için dediğim gibi kendini sakındığın için rahminin içinde olan birşeyi paylaşman ne kadar doğru ? Bunlar benim düşüncelerim ama kimsede dört dörtlük değil . Herkes önce kendine baksın ve lütfen hesabını açık yapma. İnstagram vb yerler hiç güvenilir değil. Bu arada ailemde çarşafsız kişi sayısı parmak sayımdan azdır. Kimse yargı dagıtmasın yazdıklarım kendi düşüncelerim herkes işine baksın.
Milagros tam ben yazacaktım. 👏🏻
- Düzenlendi
Yavrukedi bır kadının da başka bir kadına şiddeti istediğini paylaşır istediğini giyer sizene lütfen 🙏 sinize bakın
taricat boşver kardeş onları sen sen cizgini bozma insan istediğini yapar kışı kendinden mesuldur öyle istemissin yapmışsın onlara ne terbiyesiz onlar 🌸
taricat bende tesettürlüyüm ama çarsaflı degilim. Insanlar zaten birilerini eleştirmeye, kalp kırmaya bayılıyor. Sanane diyesin geliyor, herkesin günahı kendine. Paylaşır yada paylaşmaz, bu onun bileceği iş. Benim hesabım gizli ama benimde kaynım bana çok fotograf paylaşıyorsun diyordu. Cocuklarimin ,eşimle benim resimlerimizi paylaşırım sürekli. Her fotograf paylaşmam da msj atardı kaynım, atma derdi. Bende en sonunda sinirlenip biraz sert konuştum, benim eşim karışmıyor, sen kimsin de bana karışıyorsun dedim. Takipten de çikardim. Numarasini da sildim. Simdi hic bi paylaştigim resmimi göremiyor, sonra eşime demiş seda bana böyle böyle dedi diye. Eşimde karım haklı demiş, benden başka kimse ona birsey söyleyemez demiş. Yani senin eşin sana birsey demezken ,başkasına noluyor ki anlamıyorum. Ama bence de sosyal medya kötü platform, hesabinı gizliye alsan iyi olur. Kimin ne yapacagi bilinmez.
taricat Çarşaflı kadından ziyade, bu memlekette açığı da kapalısı da ön yargılı davranışlara maruz kalıyor. Açık olduğum için dua bile bilmediğimi düşünen insanlar, namaz kıldığımı görünce şaşırıyorlar örneğin.
Herkes hesabını Allah’a verecek. Kimsenin kimseye karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum.
Cicekliperde Maalesef 🤷🏻♀️
- Düzenlendi
Yavrukedi Doğru veya yanlış olması başka birşey , insanların hayatına saygısızca müdahale etmek bambaşka birşey hanımefendi . Benim ultrason fotografima bakıp haz duyacak insan da zaten sapiktir . Ben çırılçıplak da fotoğraf paylassam hiçbir şekilde bir adamın bana sapıklık etmesini haklı kılmaz bu durum . Herkes kendi hayatına yansıtacak takvasini .
taricat bunı söyleyen cahiller kendi nefislerine sahip çıkmayı öğrenemedikleri için sana gelip foto koyma diyor. Herkes haddini bilse keşke ne güzel olur. Sen hesabını açık tutma mesajlarıda engelle atamasn kimse mesaj kafan rahat yap paylaşımlarını.
Bircicekbirbocekannesi Sağol canım … Dedikleri doğru bile olsa bu kadar saygısız bir sekilde söylemeleri çok çok kötü , üslup çok önemli 🌸
taricat yani senin tek hatan bence bunlara cevap vermen olmuş direkt engellesene bacım ne uğraşıyorsun Allah aşkına
taricat seni bu konuda eleştireceğim tek nokta sosyal medyadan da olsa insanlarla arana bir sınır çizmelisin. Sosyal medya kullanıyorsan da kimsenin sana yazma cesareti bulamayacak şekilde profilini sadece tanıdıklarının (onlar da güvenilir olanlar) olmasını sağla. Bence biraz izole olmak gerekiyor yoksa böyle insanlar canımızı sıkıyor. Yoksa herkesin yaşam biçimi kendini ilgilendirir buna sonsuza kadar katılabilirim. Lakin kişilerle sınırlarımızı da kendimiz belirlemeliyiz. Ve maalesef bu sosyal medya insanların birbirine karşı sınırlarını rahatlıkla aştığı bir yer. Ünlüler bile eskiden ulaşılmazdı. Şimdi millet yorumlarda tüm ünlülere saydırıyor. Bu da böyle bir şey işte.
TombulHatun haklısın kesinlikle . Ben artık düşünüyorum ki demek ki kendileri çarşaflı bir kadının fotoğrafına dahi yukselebilecek kadar sapık ruhlu insanlar , yani insanın aklına başka birşey gelmiyor . Art niyet olmasa , kendi gözüne sahip çıkar bakmaz olur biter , madem çok dinini biliyorsun neden milletin eşine akıl veriyorsun değil mi ? Çok tuhaf …