• Cinsellik
  • Doğum kontrol hapı ve aylık iğneler

Doğum kontrol hapı veya aylık iğne yüzde leke yapıyor mu ? Öyle bir şey duydum da doğru mudur acaba

1papatyaa uzun süre doğum kontrol hapı kullandım hiç bir keke oluşmadı yüzümde.

1papatyaa Emzırıeken kullanılandan kullandım cezaretta hıc öle olmadı dha öncede farklı bı ılac kullanmıstım ondada bı sorun yaşamadm ısmını hatırlamıyorum

1papatyaa bende yaklaşık 1.5 yıl aylık iğne kullandım biraz ödem dışında hiç bir sorun yaşamadım

1papatyaa doğum kontrol hapı hormonlarınızda değişikliklere sebep oluyor. Vücudunuz östrojen ve progesteron salgılıyor normalden farklı şekilde. Bu da melanine sebebiyet veriyor. Melanin vücutta bulunan bir renk pigmenti. Hormon değişikliği ile beraber vücut onu salgılamaya başlayınca belli bölgelerde kararma ya da ciltte renk değişimleri olabiliyor. Haptan kaynaklı başlamış olabilir sizinde hormon dengesi değişeceği için.

Emommom çok teşekkür ederim. Peki bırakınca renkler açılır mı kendiliğinden

1papatyaa zamanla vücutta hormonlar düzene girecektir. Gebelikte de oluşan kararmalar hormonların düzene girmesiyle kendiliğinden kaybolur. Bıraktıktan bir süre sonra kararmaların geçmesi beklenir.

Matruskaa hayır sağlık ocakları her ah atıyor ilk başta adetinin 2. Günü gidiyosun sonra heray aynı gün gidip atılıyosun. Başka hiç bir yöntemle korunmadım ve ilişkiden 10 dk sonra kalktığım bile oluyodu 🙈

Ananasss sımdı saglık ıcagına gıdıp ıgnemı vurun dıcez 😄 eczaneden alınıyo dıye bılıyorum ben spıral taktrcam ıns bı adet olsam ek olarak hap düşündğm ama ıgne daha rahat en azndan ayda bır

Emommom doğum kontrol hapını sağlık ocağından veya kadın doğum uzmanından mı yazdirmamiz gerekiyor daha önce hiç kullanmadım

Razissss bence kafanıza göre kullanmayın. Sağlık ocağına ya da imkan varsa bir kadın doğum uzmanına gidip danışıp gerekli görürse alttan muayene olup almanızı öneririm. Sonuçta hormonlarınızı etkileyen bir ilaç. Sadece gebe kalmamak için değil farklı hastalıklarda da kullanımı önerilen bir ilaç. Doktorunuz uygun gördüğü markayı ve ne kadar süre kullanmanız gerektiği bilgisini verirse çok daha iyi olacaktır. İlaç olan bişeyin ağrı kesici bile olsa doktora danışmadan kullanılmasını tasvip etmiyorum. Çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor bazen 🙏🏻

Matruskaa yok ben her ay gidip atılıyodum ama bir kere kalmamıştı sağlıkocağında ozaman kendim almıştım. Ben aylık iğne atılcam diyosun zaten bir tane ‘ mesigyna‘ 5dk atıyolar sonra sülalen rahat 🤣🤣