Doğum kontrol hapı veya aylık iğne yüzde leke yapıyor mu ? Öyle bir şey duydum da doğru mudur acaba
Doğum kontrol hapı ve aylık iğneler
Peki hangisini kullandınız
Matruskaa anladım teşekkür ederim
Ananasss kilo yaptı mı sizde kalıcı kilo ödem hariç ?
Ananasss teşekkür ederim
1papatyaa doğum kontrol hapı hormonlarınızda değişikliklere sebep oluyor. Vücudunuz östrojen ve progesteron salgılıyor normalden farklı şekilde. Bu da melanine sebebiyet veriyor. Melanin vücutta bulunan bir renk pigmenti. Hormon değişikliği ile beraber vücut onu salgılamaya başlayınca belli bölgelerde kararma ya da ciltte renk değişimleri olabiliyor. Haptan kaynaklı başlamış olabilir sizinde hormon dengesi değişeceği için.
Emommom çok teşekkür ederim. Peki bırakınca renkler açılır mı kendiliğinden
Emommom çok teşekkür ederim gayet açıklayıcı oldu yorumunuz
- Düzenlendi
Razissss bence kafanıza göre kullanmayın. Sağlık ocağına ya da imkan varsa bir kadın doğum uzmanına gidip danışıp gerekli görürse alttan muayene olup almanızı öneririm. Sonuçta hormonlarınızı etkileyen bir ilaç. Sadece gebe kalmamak için değil farklı hastalıklarda da kullanımı önerilen bir ilaç. Doktorunuz uygun gördüğü markayı ve ne kadar süre kullanmanız gerektiği bilgisini verirse çok daha iyi olacaktır. İlaç olan bişeyin ağrı kesici bile olsa doktora danışmadan kullanılmasını tasvip etmiyorum. Çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor bazen 🙏🏻