Sedaa Sokaklambasi her ne yemegi olursa olsun yanında mutlaka yoğurt oluyordu bizimde. Benimde gözümün önünde canlaniyor. Yeni bıraktık sayılır biz o yöntemi 😂 kızım 2 yaşindan sonra ilk kez yumurtayı sade yemeye başladi 😂
Sokaklambasi Sedaa İnsallah büyüyünce hatirlamazlar bunlari. Cunku benim yumurtayi recelle yedirdigim gunler oluyo. İnsan insana yapmaz 😝
Srgzkdn Balık yağı içirmek biraz iştahını açıyor çok beslenmeyen çocuklarda, bir de yoğurt yiyorsa sadece benim çocuğum açsa bazen yoğurdun içine ekmek doğrayıp yediriyorum. Benimki de 11 aylık.
Kuzulkurt Fatosss evde kendin meyve sıkıp versen içmez mi acaba? Ya da pütürlü şeyler verebilirsin elinle. Benim kızımda kaşık kullanmayı sevmezdi pilav, makarna tarzı şeyler verirdim. Tabi 10 aylık değildi daha büyüktü o aylarda verilir mi hatırlamıyorum 🥲
ikizannesisena PiTi kendi doktoruma fazlasıyla güveniyorum evet😊Benimkiler 3 yaşını dolduracak 2 ay sonra prematüre doğdukları için 1 yaşından sonra süte geçtim yoksa daha erken başlardım
Sedaa Sokaklambasi ben haşlanmiş yumurtayı, labne peyniri ve cok az pekmezi kücük kasede karıştırıp çatalla eziyordum, sonra kaşığa önce bu yumutali karışımdan sonra yoğurttan alıp yediriyordum 😂😂🤢
Aynnkrdsm Fatosss Kizim da sadece yogurda hayir diyemiyor bende yogurt corbasi ( bol yogurtlu yumurta un) yapiyorum pilavi bol yogurtla veriyorum. Baktim yemiyor dayiyorum herseyi yogurtla. Sevdigi seyleri yogunlastirip arasina vitamin alacagi seyleri katabilirsin. Daha 10 aylik olabilir sevmeyebilir. Sen stres yaptikca o hissedip daha cok yemeyecek emin ol. Sal biraz kendini 2.kizim da umrumda olmadi cok sukur ne versem yiyor.
Sokaklambasi PiTi Sen doğru biliyosun. Anne sutu insan yavrusu icin inek sutu inek yavrusu icindir. Yararını bırak zararları bile çıkıyo arastirmalar geliştikçe. Ama süte karşı oyle kaliplarla buyuduk ki. Herkes kolay kolay kabul etmez bu gercegi 🙃 Benim bile verdigim oluyo bildiğim halde dusun. Doktorlar makine degil malesef her yeni bilgi guncelleme gelir gibi zihinlerine yüklenmiyo. Kim ne kadar arastirip kendini geliştirdiyse (ki bu konudan konuya bile degisir) o kadar bilgi sahibi. Sen hangisine mantık veriyosan onu uygular geçersin. Bu mevzular siyaset gibidir dost meclisinde cok tartışılması huzur kacirir. Birbirinizin kalbini yok yere kırmayın bence.
PiTi Sokaklambasi hiç bir faydası yok aynen öyle canım ben çok içiyordum küçükken hep çok hasta olurdum hem de boyumda kısa yani boy felan uzattığı yok benim gittiğim bütün doktorlar 1 yaşından sonra başla dedi ona dayanarak ve takip ettiğim doktorlara dayanarak söyledim