Ecivicivokke ben yersiz müdehale olarak görüyorum uyku eğitimini çocuğa da anne babaya da eziyet bana göre şahsi fikrim tabiki diğer 2 oğlumdada kızımdada doğdukları andan itibaren ilk 15 günlük sarılık riski ortadan kalktıktan sonra hergün aynı saatlerde pijamalarını giydirip yatırıp kızım şuan gündüz uykusu geldiğinde gider benim yatağımın üstüne yatar akşamda bizim yanımıza gelir babasıyla sohbet ederken uyur sallamam pışpışlamam bizi dinlerken uyur götürür yerine bırakırım bana göre önemli olan rutin oluşturmak atak dönemlerindede dış dönemlerindede hiç ekstra bi rutine girmedim(kolik bebekte büyüttüm en büyük oğlum kolikti ağlasa bile hergün aynı saatte karnını doyurdum pijama giydirdim uyuttum)belli bi süre sonra bebek o saatte uyuması gerektiğini kabul ediyo ama en temel etken bebeğin sarılık riski yoksa ilk 15 günden sonra gece uykusuna asla müdehale etmemek gerek bu etken büyüdükçe kendini çok fazlasıyla belli ediyo ilerleyen yaşlarda uyku problemi çeken bebeklerin genelinde yenidoğan döneminde aman acıktımı diye sürekli uykusuna müdehale edilen bebekler istisnalar hariç tabiki